Resultaten
Terug
wo 18 mei

Carte Blanche in het Klokgebouw

Tijdens de Carte Blanche manifestatie in het Klokgebouwzal er een breed scala aan activiteiten worden ingezet: theatervoorstellingen, films, poëzie, exposities, workshops en een congres. 

De onbeperkte diversiteit van Carte Blanche
De hoeveelheid aan activiteiten en werkzaamheden van Carte Blanche beperkt zich niet alleen binnen de eigen voorstellingen en het werken met mensen met een beperking.

Carte Blanche organiseert ook workshops voor en voorstellingen met:

Gezondheidszorg en hulpverlening

o.a. mensen met een dementie, borstkanker, GGZ (psychiatrie)

Voorstellingen en workshops voor het (speciaal) onderwijs, workshops en voorstellingen aangaande de WMO (e.a.) voor de gemeenten

Allochtonen, o.a. Somalische vrouwen

Theatervoorstellingen 
Alle theatervoorstellingen van Carte Blanche zijn maatschappelijk geëngageerd, zowel de individuele eigen voorstellingen van de artistieke leiding zelf, als de voorstellingen die gemaakt worden samen met mensen met een beperking.

Juist deze mensen hebben een wezenlijke functie binnen onze maatschappij, ze laten je anders kijken naar onze omgeving. Ze willen hun bestaansrecht in deze maatschappij bewijzen, ze willen gezien worden als echte acteurs, mee doen aan het leven net als 'de normalen'. Carte Blanche zal tijdens deze Manifestatie veel lange en korte voorstellingen presenteren. Na elke voorstelling vraag je jezelf af wat normaal zijn eigenlijk betekent.

Exposities en poëzie
Tijdens de Manifestatie zullen er veel schilderijen worden getoond, die laten zien hoe mensen met een beperking ontwikkelen bij Carte Blanche. 

Poëzie speelt net als het beeldende werk een belangrijke rol bij de ontwikkeling van voorstellingen. De acteurs maken eigen gedichten en verhalen. Tijdens de Manifestatie zullen zij voordragen uit eigen werk.

Film en documentaires
Bijzondere filmvoorstellingen, documentaires en poëzie zullen een belangrijk deel uitmaken van de Manifestatie. Verschillende filmmakers hebben zich de afgelopen jaren verdiept in de spelers en makers van Carte Blanche en de werkwijze. 

Congres en discussies
Ook zal er tijdens de Manifestatie voldoende aandacht zijn voor actuele en bijzondere discussiepunten, o.a. onderwerpen zoals:

Medische onderwerpen n.a.v. de actuele NIPT testen discussies

Worden ouders hierdoor emotioneel onder druk gezet een keuze te maken om een kind met het Syndroom van Down wel of niet welkom te laten zijn in onze maatschappij. 

Het culturele bestaansrecht van Carte Blanche, zijn onze acteurs amateurs of professionals 


www.carteblanche.nu