Resultaten
Terug
ma 01 feb

De Fontys Weird Week

Free Your Mind – The Un-Matrix: Fontys Hogeschool ICT Eindhoven organiseert  “Weird Week” voor 1200 studenten in het Klokgebouw.

Van maandag 15 februari tot en met vrijdag 19 februari 2016 vindt in het Klokgebouw op Strijp-S Eindhoven de derde editie plaats van de Weird Week. Het is echter de eerste keer dat deze projectweek wordt georganiseerd voor alle 1200 Nederlandstalige voltijd studenten van Fontys Hogeschool ICT. Tijdens deze experimentele projectweek gaan studenten en docenten aan de slag met het thema Free Your Mind - The Un-Matrix. Op vrijdag 19 februari zijn bezoekers en geïnteresseerden van harte welkom om de eindexposities in het Klokgebouw te bewonderen.

Doel Weird Week
De Weird Week is bedoeld om studenten uit te dagen en hun talenten te ontdekken door uit hun comfortzone te stappen en zo tot vernieuwde inzichten en oplossingen te komen. De campus van Fontys Hogeschool ICT wordt deze week dan ook verruild voor de inspirerende omgeving van het Klokgebouw. 

“ Creatief en talentgericht ontdekken in een uitdagende omgeving, dat is de Weird Week!”  

Hoofdopdracht: virtueel en fysiek
Eerste-, tweede-, derde- en vierdejaarsstudenten werken in interdisciplinaire teams samen aan een hoofdopdracht bestaande uit twee onderdelen: virtueel en fysiek. Het virtuele onderdeel is de vertaling van een minuut naar een eigen bewerking. Op basis van de film The Matrix gaan studenten onderzoeken wat nu daadwerkelijk realiteit is en wat niet. 

Inspirerende gastsprekers
Elke dag van de Weird Week start met een inspirerend gastcollege van uiteenlopende prominente sprekers zoals Ad Verbrugge, Jozef van Eenbergen en Steye van Dam.

Eindexposities op vrijdag 19 februari 2016
Op vrijdag 19 februari zijn er twee eindexposities in het Klokgebouw. De eerste eindexpositie is de fysieke expositie. Iedereen is welkom van 14.00-17.00 uur. Tijdens deze expositie presenteren studenten hun onderzoek en gemaakte werk, hun experimenten en ontdekkingen. Van 20.00-22.00 uur is de tweede eindexpositie. Het Klokgebouw zal hiervoor worden omgetoverd tot een echte bioscoopzaal. Alle virtuele minuten worden getoond in een grote lange film waarin ontdekt kan worden wat The Un-Matrix is.  

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Weird Week 2016? Meld je aan via onze special eventpagina op Facebook: http://bit.ly/WeirdWeekEindhoven2016 en volg ons op Twitter #weirdweek2016