Resultaten
Terug
ma 20 jun

Informatie over ongeval tijdens Kermiz

Via deze weg willen wij u informeren rondom de ontwikkelingen van het ongeval dat zich tijdens de voorstelling Kermiz van vrijdag 17 juni in het Klokgebouw heeft voltrokken. 

De circusvoorstelling Kermiz die Trudo aan haar huurders en relaties had aangeboden ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan is als gevolg van een ernstig ongeval vroegtijdig afgebroken.

Een van artiesten is van een hoogte van ruim 6 meter op het podium gevallen. De artiest was gezekerd maar heeft zeer waarschijnlijk gebruik gemaakt van de verkeerde zekering. Onderzoek moet uitwijzen wat de exacte oorzaak is van het ongeval. De arbeidsinspectie heeft onderzoek gedaan. Wat in ieder geval vaststaat is dat geen onvolkomenheden zijn vastgesteld aan constructie, ophang bevestiging en dergelijke. Alle veiligheidsmaatregelen zijn voldoende in acht genomen.

De voorstelling is direct afgebroken en de zaal is ontruimd. De aanwezige bezoekers, waaronder veel kinderen, zijn opgevangen in Radio Royal. Slachtofferhulp is ter plaatse geweest. Hier vind u meer informatie wanneer u behoefte heeft aan hulp:

- Na de schok, informatie voor ouders.pdf
- Na de schok, informatie voor volwassenen.pdf

Het slachtoffer is ter plaatse behandeld, gestabiliseerd en voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Hier is vastgesteld dat zij een aantal botbreuken heeft opgelopen. Het slachtoffer is gister geopereerd in Den Haag en maakt het nu na omstandigheden goed.  

Beterschap wensen? Stuur een tekening!
Tekeningen van kinderen zijn van harte welkom! Wij zullen de tekeningen en andere beterschap wensen doorsturen naar de organisatie van Kermiz. U kunt deze afgeven in de Trudo Woonwinkel aan de Torenallee 80 te Eindhoven of per post naar Trudo, Postbus 360, 5600 AJ Eindhoven.