Resultaten
Terug
wo 25 mei

Nederlands Kampioenschappen Cruyff Courts op Strijp-S

Op zaterdag 18 juni vindt op Strijp-S de 'Nederlands Kampioenschappen Cruyff Courts 6 vs 6' plaats!

Gemeente Eindhoven is dit jaar host van het tiende Nederlands Kampioenschap (NK) Cruyff Courts 6 vs 6. Dit kampioenschap wordt jaarlijks georganiseerd door de Johan Cruyff Foundation. Kinderen van 10 t/m 12 jaar hebben zich via voorrondes op het Cruyff Court in hun wijk weten te plaatsen voor de kwart- en halve finales die nog in volle gang zijn. Op 28 mei is bekend welke teams zich vervolgens plaatsen voor het NK Cruyff Courts 6vs6 op Strijp-S.

Activiteiten
Het Ketelhuisplein in Strijp-S wordt op 18 juni de plek voor dit voetbalspektakel. Op drie mobiele Cruyff Courts strijden 20 jongens- en meisjesteam om de titel ‘Nederlands Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6 2016’. Naast dit voetbalspektakel worden er tal van activiteiten georganiseerd waar de deelnemende teams én andere kinderen aan kunnen deelnemen. Uniek aan dit kampioenschap is het thema ‘Respect’, dat ook tijdens het NK centraal zal staan. Alle deelnemers geven door middel van het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren zowel op als naast het veld.

Trots
Directeur Niels Meijer van de Cruyff Foundation: “Wij zijn er ontzettend trots op dat Eindhoven de host city is van alweer het tiende Nederlands Kampioenschap Cruyff Courts 6 vs 6. Wat is er nou mooier voor de kinderen om kampioen te worden in zo’n geweldige kampioensstad?" De organisatie van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 ligt in handen van gemeente Eindhoven, Dynamo Jeugdwerk, PSV en de Cruyff Foundation.