Resultaten
Culture

Eindhoven Maker Faire

Terug

Eindhoven Maker Faire 

 

Het grootste maakfestival van Nederland komt eraan. De Eindhoven Maker Faire presenteert op 28 en 29 september het beste uit de maakindustrie en het maakonderwijs: van doe-het-zelf uitvindingen tot nieuwe technologie en van beginnend maker tot professional. Tijdens deze editie slaat Maker Faire de handen ineen met FabLearn en wordt er op vrijdag voorafgaand aan het festival een dag georganiseerd gericht op het maakonderwijs.

In 2019 verwachten we maar liefst 15.000 bezoekers op dit spectaculaire festival waar uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars, makers, leerlingen, studenten en docenten laten zien wat ze maken, ideeën delen en kennis en kunde delen met het publiek en met elkaar.

Programma
De Maker Faire is kijken en meedoen, leren en plezier tegelijk: een mix van spelen met techniek, creativiteit ontdekken en verbaasd staan van inventiviteit. Je vindt er nieuwe en experimentele projecten en apparaten: van do it yourself 3D printers en -drones, en van robots tot virtual reality installaties. Knutselen en gamen, leren solderen of een spaceship simulator besturen, een eigen animatie maken of met food design aan de slag; de Maker Faire is van alle markten thuis.