Resultaten
Rock

HELLDORADO 2021

Terug

HELLDORADO 2021

Op zaterdag 20 november a.s. van 13.00-1.00 uur vindt in het Klokgebouw Eindhoven de 3e editie van rockfestival HELLDORADO plaats, met niemand minder dan – jawel! - ’s lands internationaal gevierde en legendarische rocktitanen van… Peter Pan Speedrock, die een unieke reünieshow geven.

Daarnaast reizen onder meer ook At The Gates (SWE), KADAVAR (DE), The Picturebooks (DE), DOOL (NL), Temple Fang (NL), A SOMVEL (UK), Urne (UK) en Skroetbalg (NL) naar Eindhoven Rockcity af. Meer namen volgen spoedig.

Tickets zijn vanaf a.s. zaterdag 18 september om 13:00 uur verkrijgbaar via de website.
 

Line-up

- Peter Pan Speedrock
Eindelijk staat ’s Lands rockgrootheid Peter Pan Speedrock binnenkort weer op het podium in Eindhoven, en dat nog wel op HELLDORADO! Het met diverse prijzen bekroonde rocktrio dat Nederland internationaal op de kaart zette als rock-‘n’-roll hofleverancier, besloot vijf jaar geleden om zijn jongensboek te sluiten en kon trots en tevreden terugkijken op een waanzinnig mooie achtbaanrit die twintig jaar had geduurd. Het sympathieke rocktrio groeide in die periode uit tot een begrip in de internationale rockscene. Live een waar fenomeen; een sonische natuurkracht die het gebrek aan aardbevingen en orkanen in Nederland ruimschoots compenseerde middels honderdduizenden non-stop gereisde kilometers voor bijna 2000 shows in Nederland, Europa, Noord-Amerika & Canada, Australië en Japan - voor ruim een miljoen bezoekers. Peter Pan Speedrock was de grondlegger en naamgever van het muzikale genre speedrock dat tientallen bands inspireerde om zelf ook muziek te gaan maken. Dus pak op de highway to hell afslag 666 naar het Klokgebouw en dan 'immer gerade aus' richting 'Bier und Weiber'.

- At The Gates (SWE)
Het Zweedse At The Gates is samen met Dark Tranquility en In Flames een van de pioniers van de Gothenburg metal: de melodieuze variant van death metal. Opgericht in 1990 (in Gothenburg dus) bracht deze invloedrijke band onder leiding van de bezielende frontman Tomas Lindberg zeven studio-albums uit, waaronder het dit jaar gereleasde 'The Nightmare of Being'. At The Gates speelde de afgelopen 30 jaar op haast elk denkbaar metal festival en mag met recht een levende  legende genoemd worden. Des te mooier is deze hybride symbiose At The Gates To Helldorado dus.

- KADAVAR (DE)
Het Berlijnse psychedelic/stoner trio KADAVAR tript graag samen met zijn gehypnotiseerde publiek op een toxic cocktail van Sabbathiaanse proto-metal, Blue Cheer blues en Hawkwind's acid. Lange haren, wapperende broekspijpen en oorverdovende decibellen, dat mag je verwachten van dit dierlijk stoffelijk overschot.

- The Picturebooks (DE)
Dit bikers duo klinkt alsof het zo weggelopen is uit de filmklassieker ‘Easy Rider’, maar de bebaarde psychedelic/blues- en desert rockers Fynn Claus Grabke (zang, gitaar) en Philipp Mirtschink (drums) komen toch echt uit Duitsland. Een concert van The Picturebooks staat garant voor een intense ervaring vol subtiel muzikaal geweld.

- DOOL (NL)
All those who wander are DOOL”…
Dat we bij Helldorado groot fan van deze fenomenale band zijn, is een understatement. In 2015 opgericht uit de as van de eveneens verpletterend goede bands Ella Bandita en The Devil’s Blood laat het unieke en eigenzinnig gezelschap DOOL elke show zinderen van spanning. Noem ze mysterieus, ongrijpbaar, melancholiek of zelfs occult. Gewapend met de twee briljante albums ‘Here Now, There Then’ (2017) en diens opvolger ‘Summerland’ uit 2020 op zak brengt DOOL zijn publiek in trance met opzwepende, gloomy, psychedelische maar vooral onweerstaanbare bezwerende heavy rock met een glansrol voor de charismatische frontvrouw Ryanne van Dorst.

Verdere line-up:
- Temple Fang (NL)
- ASOMVEL (UK)
- Urne (UK)
- Skroetbalg (NL)

Meer namen volgen spoedig.
 

HELLDORADO tickets
Early Bird tickets gaan a.s. zaterdag 18 september om 13:00 uur on sale en zijn verkrijgbaar via de website.

Early Birds kosten €39,-
Reguliere tickets kosten €45,-

Ticketprijzen zijn exclusief €3,50 servicekosten.