Resultaten
Kennis

Maker Faire

Terug

Eindhoven Maker Faire 

Het grootste maakfestival van Nederland komt eraan. De Eindhoven Maker Faire presenteert op 29 en 30 september het beste uit de maakindustrie en het maakonderwijs: van doe-het-zelf uitvindingen tot nieuwe technologie en van beginnend maker tot professional. Tijdens deze editie slaat Maker Faire de handen ineen met FabLearn en wordt er op vrijdag voorafgaand aan het festival een dag georganiseerd gericht op het maakonderwijs.

In 2018 verwachten we maar liefst 15.000 bezoekers op dit spectaculaire festival waar uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars, makers, leerlingen, studenten en docenten laten zien wat ze maken, ideeën delen en kennis en kunde delen met het publiek en met elkaar.

Programma
De Maker Faire is kijken en meedoen, leren en plezier tegelijk: een mix van spelen met techniek, creativiteit ontdekken en verbaasd staan van inventiviteit. Je vindt er nieuwe en experimentele projecten en apparaten: van do it yourself 3D printers en -drones, en van robots tot virtual reality installaties. Knutselen en gamen, leren solderen of een spaceship simulator besturen, een eigen animatie maken of met food design aan de slag; de Maker Faire is van alle markten thuis.

Eindhoven Crazy Parade
Naast de Eindhoven Maker Faire zal er ook dit jaar weer een parade van bizarre voertuigen te zien zijn. Voor informatie & aanmelden, mail naar parade@eindhovenmakerfaire.nl

Onderwijsconferentie MakerEducation
Het festival trapt op vrijdag 28 september af met de eerste Nederlandse FabLearn conferentie. Het evenement nodigt mensen uit onderwijs, beleid en wetenschap uit om kennis te maken met maakonderwijs en ervaringen uit te wisselen. 

Call for Makers 
De Eindhoven Maker Faire zoekt creatieve Makers die niet bang zijn om vooruit te kijken! Tot en met 15 juli kunnen zij zich aanmelden voor het grootste maakfestival van Nederland. Van designers tot hackers, robotbouwers tot kunstenaars, software ontwikkelaars, futuristen, recyclers en van amateurs tot professionals. Iedereen die actief is met dingen creëren, is welkom om zijn/haar projecten te laten zien aan een enorm publiek. Maak jij het mee? Let op! Makers kunnen zich nog aanmelden tot en met 15 juli!

LINK: https://eindhoven.makerfaire.com/meedoen/