Resultaten
Public

Roadtrip la Bohème

Terug

Het Klokgebouw & Club Classique presenteren ‘Roadtrip La Bohème’

Laat je verrassen door deze bijzondere voorstelling. Maak kennis met Italiaanse kamermuziek, luister naar de mooiste aria’s en laat je meeslepen door prachtige filmbeelden.

Op zaterdagavond 2 juni om 20.00 uur is het zo ver. Op het Ketelhuisplein en het nieuwe, heerlijk groene grasveld daar kun je op een kleedje met een drankje en hapje gaan genieten van ‘Roadtrip La Boheme’. Deze voorstelling is een unieke combinatie van prachtige beelden van een rondreis door Italië gecombineerd met livemuziek.

 

Filmmaker Gijs Besseling trok met zijn metgezellen Leonard Besseling en Nina Schuttert in een camper door Italië en nam een serie op over het avontuurlijke leven van de Italiaanse operacomponist Maestro Giacomo Puccini. De tocht voert je onder andere mee naar Puccini’s lievelingshuis, een gesprek met zijn -inmiddels overleden- kleindochter als allerlaatste nazaat van de familie, zijn vier bekendste opera’s vertoond tijdens het Puccini festival in Torre del Lago en leidt uiteindelijk tot de eeuwige stad Rome. Het strijkkwartet van Club Classique wordt vergezeld door een opkomende ster in operaland: sopraan Jeannette van Schaik. Op het programma staan niet alleen aria’s van Puccini, maar ook een deel uit het strijkkwartet van Guiseppe Verdi en het strijkkwartet Crisantemi dat Puccini op één avond componeerde. Een bijzondere ervaring!

Entree is gratis en iedereen is welkom.

 

Achtergrondinformatie:

Club Classique

De filmmakers hebben negen afleveringen gemaakt, waarin wordt verteld over het avontuurlijke leven van Puccini. Wekelijks wordt een nieuwe aflevering geplaatst en deze zijn online te vinden via: www.youtube.com/24classics.

Zie voor meer informatie over het project: www.roadtriplaboheme.com en voor meer informatie over Club Classique: www.clubclassique.nl

Roadtrip la Bohème Live wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21 en de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.          

 

Klokgebouw

Het Klokgebouw op Strijp-S staat bekend om vele verschillende activiteiten: van grote dancefeesten, STRP festival, Dutch Design Week en Glow tot kleine exposities en van gezellige markten tot internationale competities zoals longboarden. Klassieke muziek staat nu en dan ook op het programma, onder andere dankzij het Philharmonisch Orkest.

Het Klokgebouw is altijd op zoek naar nieuwe, bijzondere initiatieven die aansluiten bij de cultuur en het gedachtengoed van Strijp-S. Samen met Club Classique brengt het Klokgebouw daarom deze roadtrip, laat je verrassen en geniet in deze ongedwongen setting van de Italiaanse meesters.