Resultaten
Kennis

Sioux Mechatronics Trophy

Terug

Jaarlijks strijden studententeams om de Sioux Mechatronics Trophy. Dit is de mogelijkheid om samen met een team een robot te ontwerpen, bouwen en deze te laten strijden tegen de robots van de andere studententeams. Onder deskundige begeleiding van de technici van Sioux wordt er gebouwd aan een snelle en precieze robot. Je raakt bekend met alle fases van een project: van ontwerp tot eindproduct. Daarnaast sponsort Sioux met 750 euro de inkoop van jouw materialen. De Trophy finale vindt plaats op 22 mei 2019 op het Ketelhuisplein.

Robot Race Teams

Teams die eerder meededen aan dit evenement bestonden over het algemeen uit 4 tot 8 personen. Zij werkten gedurende een semester aan de opdracht. Meerdere teams per school of universiteit mogen deelnemen. Sioux ondersteunt ieder team met een bijdrage van 750 euro tot een maximum van twee teams per opleidingsinstituut. De teams worden allemaal uitgenodigd bij Sioux CCM in Nuenen om hun concepten te presenteren. Ze ontvangen dan gelijk een rondleiding om van dichtbij te zien aan welke mechatronische projecten er wordt gewerkt. Op basis van de presentatie van de concepten wordt een voorlopige go gegeven voor het aanspreken van de geldbijdrage. Om over het volledige sponsorbudget te kunnen beschikken dienen de teams drie weken voor het evenement een werkende robot te hebben (alle functies moeten aanwezig zijn) en moeten zij aanwezig zijn op de wedstrijddag. 

Dutch Technology Week

Tijdens de Dutch Technology Week vindt de uiteindelijke ontknoping plaats. De studententeams strijden dan met elkaar om voor de winst van de Mechatronics Trophy. Onder het genot van een hapje en een drankje zullen de verschillende robots een parcours afleggen. De wedstrijd wordt extra feestelijk aangekleed door de muziek van de robots van Team Dare.

Gerelateerde evenementen

Agenda