Resultaten
Kennis

Sioux Tech Festival

Terug

Over het Sioux Tech Festival

Tijdens het tweedaagse Sioux Tech Festival wordt het Ketelhuisplein op Strijp S omgetoverd tot een Walhalla voor techneuten. Bestuurbare reuze robots, een VR pit, een virtuele kermis, robot races en nog veel meer brengen techniek tot leven tijdens de Dutch Technology Week.

Control a giant robot
Bestuur een drie meter hoge robot met een exoskelet op afstand. Stap in het ontwerp van tech-kunstenaar Freek Wieringa en trek zelf aan de touwtjes. Of zie het licht reflecteren op het 3-meter hoog bestuurbare paard. Niet iets wat je elke dag rond ziet draven.

Virtuele wereld
Dankzij nieuwe technieken kunnen we dingen nu ook virtueel beleven. Anytime, anywhere. Het Sioux Holodeck kijkt naar de mogelijkheden van het inzetten van de holografische technieken voor procesverbetering in projecten. Hoe kunnen we betere machines ontwikkelen met behulp van een virtuele wereld?

Bestaat privacy nog?
Stap de Mirror Room binnen en ontdek in een paar minuten hoe privé we eigenlijk nog zijn in deze connected wereld. We Are Data, de initiatiefnemers, leggen het allemaal bloot. Wenselijk of waanzin?

Kraak de code
Logisch nadenken en out-of-the-box technisch inzicht zijn de gouden combinatie om uit de Drone Command Unit te komen; de mobiele escaperoom van Sioux. Win in tien minuten de controle terug en get out!

Museum door de stad
Museum door de Stad laat nieuwe installaties voor het eerst te zien, zoals een computergestuurde botsautobaan en een tijdreis door Eindhoven. 

Mechatronics Trophy – alleen op woensda
Robots van verschillende studententeams uit Europa nemen het Ketelhuisplein over tijdens de ontknoping van de Sioux Mechatronics Trophy. Een spannend innovatief event, open voor publiek en interessant voor jong en oud.

Project March – alleen op donderdag
Het exoskelet van Project March laat mensen met een dwarslaesie weer lopen. Het team van Project March laat de bezoekers zien wat er allemaal op technisch gebied bij komt kijken, voordat er een eerste stap gezet kan worden. Maak kennis met een bijzonder, maatschappelijk project.

Data:
woensdag 22 Mei 2019, 14:00-21:00
donderdag 23 Mei 2019, 14:00-20:00

Locatie: Ketelhuisplein, Strijp S in Eindhoven

 

 

Gerelateerde evenementen

Agenda