Resultaten
Food

Het Catalaans uienfestival

Terug

LA CALÇOTADA al KETELHUIS (HET UIEN FESTIVAL) 

Kom op zondag 11 maart naar Het Ketelhuis om mee te doen met La Calçotada, een super vet Catalaans UIEN FESTIVAL! Tijdens Calçotada, vieren we de oogst van de Calcots (uien) met een groot vuur, lekker eten, samenzijn en het samen delen!

De calçot is een groene ui, die bekend staat om zijn voortreffelijke zachte en zoete smaak. De calçot groeit alleen in Catalonië. We grillen de uien op een groot vuur. Vervolgens pel jij ze één voor één, je dipt ze in een heerlijke romesco saus en eet ze met je blote handen op. In Barcelona zitten er tijdens La Calçotada pleinen vol met Catalaanse families en vrienden te eten en te drinken. Het is iets dat je samen doet en samen deelt!

Tijdens LA CALÇOTADA al KETELHUIS krijg je een portie gegrilde uien, die wij geïmporteerd hebben uit Catalonië, met romesco saus en, geheel volgens Catalaanse traditie, worsten met witte bonen geserveerd.

We starten het vuur in de ochtend en zullen het eten serveren tussen 13.00 uur en 17.00 uur in de middag. Je bent welkom vanaf 12.00 uur om een geschikt plekje te vinden op het terras en in de stemming te komen met de sfeermuziek van onze dj’s. 

Plaatsen zijn beperkt dus wil je hier bij zijn koop dan snel een ticket!

TICKETS voor het eten zijn in de voorverkoop €15 p.p. en op de dag zelf betaal je €17,50 p.p.