Resultaten
Terug
do 09 sep 2021

Brabantse evenementenbranche verwacht grote opkomst 11-9 in Eindhoven

BRABANTSE EVENEMENTENBRANCHE VERWACHT GROTE OPKOMST TIJDENS 2e LANDELIJKE PROTESTMARS VAN ‘UNMUTE US’, A.S. ZATERDAG 11-9 IN EINDHOVEN

Aanstaande zaterdag 11 september van 14.00-17.00 uur vindt in elf steden in Nederland opnieuw de landelijke protestmars ‘Unmute Us’ plaats. De evenementenbranche én bezoekers roepen daarmee het kabinet op om festivals en evenementen weer door te laten gaan. Ook in Eindhoven zal dit verzoek weer luid klinken. Talloze Brabantse organisaties, festivals, bedrijven, artiesten (o.a. STUK, Feest DJ Ruud, La Fuente, B-Front, Deep Dimension, Marcel Woods, Tha Playah, Rob & MC Joe, Ran-D en Promo), podia en theaters zullen samen met een groot aantal muziekliefhebbers van 14.00-17.00 uur een luidruchtige wandeling door de stad maken. Het Klokgebouw op Strijp-S is het vertrek- en eindpunt van deze protestmars.

Evenementencollectief Front Of House laat weten: “De Brabantse evenementenbranche is rondom Eindhoven zeer sterk vertegenwoordigd. We hebben gekozen om de krachten in deze stad te bundelen. Meer dan 80 festivals, 70 leveranciers, 60 artiesten en 40 organisaties uit Brabant hebben zich aangesloten, en er sluiten zich elke dag nog festivals, theaters, organisatoren en leveranciers uit Brabant aan. Iedereen is meer dan welkom. Ondersteund door 10 geluidwagens (o.a. dance/house, urban, disco, pop, LHBTIQ) zullen we zaterdag weer van ons laten horen. Wij roepen onze achterban dan ook op om samen met ons vreedzaam de straat op te gaan. Het is klaar. De branche moet weer open. Liever vandaag dan morgen.”
 

Unmute Us

Tijdens het eerdere protest op 21 augustus in Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam kreeg de mars 70.000 mensen op de been. Volgens de organisatie kunnen en moeten alle festivals en evenementen op volle capaciteit open. Een eerder gesprek tussen Unmute Us, de Alliantie van Evenementenbouwers en demissionaire ministers Ferd Grapperhaus, Hugo de Jonge, Ingrid van Engelshoven en Stef Blok over de huidige situatie in de sector verliep "constructief", maar heeft nog immer geen concrete toezeggingen opgeleverd.

“We moeten opkomen voor de Nederlandse evenementenbranche die al ruim anderhalf jaar stil ligt. Voor alle 101.000 mensen die hierin werkzaam zijn én voor haar vele bezoekers. We moeten strijden voor alle jongvolwassenen die momenteel psychische problemen ervaren. Voor onze bezoekers die ons nodig hebben om te ontladen van de dagelijkse structuur, om zichzelf te kunnen zijn binnen de veilige omgeving die wij samen creëren, om de zorgen even te kunnen vergeten. We willen elkaar weer kunnen ontmoeten, weer kunnen lachen en dansen. Bovenal willen we weer vooruit kunnen kijken. Want perspectief hebben we nog steeds niet. Vanaf het begin van de coronacrisis heeft de evenementenbranche geluisterd. We hebben aangehoord en ingestemd. Niet alleen jongeren maar iedereen. Met veel geduld hebben we gewacht, en gewacht en gewacht. Maar het kabinet hield ons op mute. Daarom zijn we op 21 augustus de straat op gegaan tegen het willekeurige beleid en om te vechten voor heropening van de evenementensector op volledige capaciteit. Ondanks het gigantische succes met ruim 70.000 demonstranten bleef het oorverdovend stil in Den Haag. Daarom organiseren we op zaterdag 11 september een nieuwe protestmars. We stoppen niet voordat we gehoord worden. De boodschap: Stop de willekeur en laat ons open gaan!”

Meer informatie is hier te vinden: https://unmute-us.mailchimpsites.com/