Resultaten
Terug
di 21 mei 2019

Dutch Technology Week in het Klokgebouw

Dutch Technology Week in het Klokgebouw

Gisteren is de 8ste Dutch Technology Week van start gegaan. Tijdens deze week wordt in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld. Zo ook in het Klokgebouw. Tijdens deze week vinden drie evenementen plaats in het Klokgebouw en een evenement op het Ketelhuisplein.

Vandaag vindt de Night of the nerds plaats. Beleef innovatie, techniek en creativiteit met 100 verschillende activiteiten. Ruim 5.000 bezoekers komen deze dag naar het event om nieuwe technieken en belevenissen op te doen.

Woensdag en donderdag vindt het Sioux Tech Festival plaats. Het Ketelhuisplein wordt dan omgetoverd tot een Walhalla voor techneuten. Op dit evenement zijn bestuurbare reuze robots, een VR pit, een virtuele kermis, robot races en nog veel meer technologische activiteiten te bewonderen.

Donderdag wordt Mission Tech en de welbefaamde Quiz Night XL georganiseerd in het Klokgebouw. Mission Tech, dit jaar voor het eerst, is een evenement voor de leeftijdsgroep 9 tot 12 jaar oud. Op speelse wijze worden zij geïntroduceerd met technologie en de toekomst.

Quiz Night XL keert al voor de 8ste keer terug. Deze quiz belicht alle facetten van wetenschap en techniek, ondersteund met video’s en beelden. 1.400 Deelnemers die samen 280 teams vormen gaan de strijd met elkaar aan om de meeste punten te verdienen.