Resultaten
Terug
do 08 dec

Klassieke muziek met een biertje in de hand

Spicy Classics ‘the pepper' is terug met een nieuwe editie in het Klokgebouw Strijp S. Klassieke ‘spicy' muziek, cross-over, Darkness Rises met een biertje in de hand: Spicy Classics Music & Space is klassieke muziek in een modern jasje.

Darkness Rises
Op 22 januari 2003 slaagde NASA er voor het laatst in contact te leggen met Pioneer 10, een ruimtesonde gelanceerd in 1972. Deze transmissie - verzonden over een afstand van 8 miljard kilometer - markeert het laatste dat we van Pioneer 10 hebben gehoord en is tevens het laatste dat de sonde van ons heeft gezien. Uitgerust met de beste technologie uit de jaren '70, is zij voor eeuwig op reis door de omvangrijke leegte. Gitarist Aart Strootman en zijn ensemble TEMKO spelen tijdens Spicy Classics Darkness Rises waar technologie en muziek samenkomen: de laatste dataset die NASA van Pioneer 10 ontving is omgezet in muziek.

Film
Darkness Rises wordt ondersteund door een film van regisseur Dries Alkemade. De film bevat ruimtebeelden die de mysterieuze reis van Pioneer 10 verbeeldt.

Meer informatie
Klokgebouw Eindhoven
Vrijdag 20 januari, 20:30 - 21:30 uur
Check Music & Space of Spicy Classics