Resultaten
Terug
do 17 aug

M² expo, de vierkante meter onderzocht van nul tot nar.

Ruim een jaar lang werkte kunstenaar en graficus Jiri Buunk aan een serie werken van 1 bij 1 meter. Het geheel groeide uit tot een veertigtal schilderijen en tekenachtig werk. Van sterk geminimaliseerd, de verf de verf laten, schrapen, beeldhouwen en uiteindelijk het narratieve van enkel het krijtje welke de fantasie beschrijft. Van nul tot nar. Van geminimaliseerd tot narratief. Het geheel is nog in wording en de expositie zal daarmee een momentopname zijn, een korte stop in het bouwen aan het groter geheel.


Een selectie van werken zullen in een korte expositie op 23 en 24 september te zien zijn in de entree van het Klokgebouw op Strijp S te Eindhoven. Daarbij is het mogelijk om door de werken te bladeren. Deze zullen als origineel en in boekvorm aanwezig zijn.

"Het proces van maken begon vanuit de wens mezelf te beperken. Het vierkant in de meter spreekt me aan en ik gebruikte slechts een spatel om de verf aan te brengen. Daarbij is een werk altijd een reactie op het voorgaande. Vooruit denken en in de materialen waarvan ik heb leren houden. Dit werd altijd papier als drager met bistre, drukinkt, acryl, conté krijt, de spuitbus en dat wat er maar voorhanden is. Het nulpunt in de serie is zwarte verf op een zwarte ondergrond van drukinkt. Bij de meest recente werken is alles weer mogelijk, zowel in materiaal als in het verhaal. Eerst genummerd, later laat ik ook weer titels toe."

Het geheel en meer werk is ook te zien op www.buunknu.nl