Resultaten
Terug
ma 08 apr 2019

Night of the Nerds 2019 doet er nog een schepje bovenop

Op dinsdag 21 mei 2019 vindt alweer de 9e editie van Night of the Nerds plaats tijden de Dutch Technology Week in Eindhoven. Hét event voor wizkids en creatieve masterbreinen die alles willen meemaken en weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van techniek, creativiteit en innovatie.

Taal van de toekomst
Night of the Nerds is een event waar kunst, creativiteit en technologie samenkomen. "Technologie is uiteindelik het doel niet. Kunst is dat ook niet. Het doel is dat beide disciplines gezamenlijk de samenleving dienen, en zo het pad banen naar innovatie”, zegt Cindy van den Bremen, gelauwerd designer van de Design Academy en designprogrammeur van Night of the Nerds. “Technologie is de toekomst en daarom is er behoefte aan creatieve, technologische talenten. Dat is ook de reden dat Night of the Nerds veel steun krijgt van partners uit het bedrijfsleven”, legt van den Bremen uit. Bij Night of the Nerds leren jongeren die op het punt staan om belangrijke keuzes te maken, aan de hand van bijvoorbeeld workshops en Techtalks hoe ze op een creatieve manier techniek kunnen toepassen. Zo kunnen ze zich laten inspireren door de talenten van nu en kennismaken met relevante competenties van de toekomst.

Overzichtelijke routes
Met behulp van thematische ‘tracks’ kunnen bezoekers dit jaar een uitgestippelde route volgen op basis van hun interesses. Er zijn al een zestal tracks bekend, namelijk Technologie, Creatieve technologie, Technologie en maatschappelijke thema’s, Brede technologie ontdekkingsroute, een track voor meiden en een speciale route voor MBO studenten waarbij ze zich kunnen oriënteren op vervolgopleidingen. Zo wordt een bezoek aan het drukke programma van Night of the Nerds lekker overzichtelijk.

Gratis voor scholen
Deze editie van Night of the Nerds is er een heel leuk extraatje voor scholen die Night of the Nerds willen bezoeken. Dankzij de sponsoren is het event namelijk geheel gratis te bezoeken voor groepen uit het voortgezet onderwijs en MBO. Night of the Nerds is geschikt voor leerlingen tussen de 14 en 19 jaar. Docenten uit het VO en MBO kunnen kosteloos tickets bestellen door gebruik te maken van de promotiecode Scholen

100 Activiteiten
Dit jaar zijn er 100 activiteiten te bezoeken en te beleven tijdens Night of the Nerds. Stuk voor stuk innovatieve hoogstandjes op het snijvlak van tech en kunst. Van workshops, Techtalks, shows tot Experiences en ontmoetingsplekken. Ruim 5.000 bezoekers zijn er vorig jaar afgekomen op het bomvolle programma en de populariteit van het event is nu alweer gebleken, want het eerste blok is al helemaal uitverkocht! Wees dus op tijd met bestellen om op het tijdstip van voorkeur naar Night of the Nerds 2019 te gaan. Tickets voor de afzonderlijke workshops zijn vanaf nu ook te reserveren en VOL=VOL.

Night of the Nerds wordt mede mogelijk gemaakt door: ASML, Brabant C, Cultuur Eindhoven, VDL, Fontys en DTW.