Resultaten
Terug
zo 19 feb

Longboard Worldcup opnieuw in het Klokgebouw

De Longboard Dance competitie "So You Think You Can Longboard Dance? is de laatste jaren uitgegroeid tot het Wereldkampioenschap Longboard skate in de ‘flatland’ disciplines. Het evenement vindt plaats op 22 en 23 april aanstaande in het Klokgebouw.

Honderden deelnemers uit alle delen van de wereld, van Korea tot Brazilië, van Europa tot de VS, opkomende talenten maar ook team rijders van verschillende merken uit een groot aantal verschillende landen, zullen afreizen naar Eindhoven om dit evenement bij te wonen en deel te nemen. De toegang is gratis en ook voor niet actieve longboarders is het zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen. Dat longboarden in populariteit sneller stijgt dat welke sport dan ook, is geen nieuws. Wel is het nieuws dat het wereldkampioenschap jaarlijks in ‘ons eigen’ Eindhoven plaatsvindt.

Wat is er te zien en te doen?
Naast de discipline Dance zijn er ook onderdelen waarbij onder andere de hoogste Hippy jump (het wereldrecord werd twee jaar geleden gehaald binnen dit evenement) en beste Tricks worden beoordeeld. Er kan ook vrij worden gelongboard want daar gaat het de meesten ook om, elkaar ontmoeten en tips geven. Ook beginners zijn welkom, er zijn boards en beschermingsmateriaal beschikbaar en helpende handen om de eerste stappen uit te leggen. Het evenement wordt georganiseerd door Flow Provider en Spots and Locals en mede mogelijk gemaakt door een groot aantal longboard merken en het Klokgebouw.

Meer info: www.sycld.nl | www.facebook.com/SYCLD