Resultaten
Terug
do 18 okt 2018

Strijp-S maakt zich op voor DDW 2018!

Nog twee nachtjes slapen en dan is het zover... Dutch Design Week 2018! In het Klokgebouw en op het Ketelhuisplein vinden de voorbereidingen al ruim een week lang plaats. Wellicht heb je al het één en het ander voorbij zien komen op Strijp-S of misschien wel al wat kiekjes gezien op socialmedia. Maar wij weten wel zeker dat je er de komende week bij geweest wilt zijn!

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.