Resultaten
Kennis

3D Production Days

Terug

3D Production Days op 22 en 23 juni in Eindhovens Klokgebouw
 

Mikrocentrum organiseert eerste editie van de 3D Production Days, het nieuwe evenement rondom digitalisering in de hightech- en maakindustrie, op 22 en 23 juni 2022. Tijdens de 3D Production Days verbindt Mikrocentrum de netwerken rondom vier evenementen met elkaar: RapidPro, MBD Solutions Event, Virtual (R)evolution en het Smart Maintenance Congres.

Net als een eeuw geleden zit de hightech- en maakindustrie midden in een transitie, nu naar digitalisering van de volledige workflow van design tot en met productie en onderhoud. Charlotte de Jong en Karin Mous, eventmanagers van de 3D Production Days: “Met de 3D Production Days willen we als Mikrocentrum bedrijven uit de hightech- en maakindustrie helpen hun weg naar de productieomgeving van de toekomst, oftewel Smart Industry, efficiënt te versnellen.”

Define. Design. Produce

Karin Mous: “In alle fasen van het proces van ideeën bedenken tot en met maken en onderhouden van producten, spelen 3D modellen een rol. Van ontwerpen en simuleren met CAD- en simulatiesoftware tot de productie van prototypes via 3D printen of Virtual Reality. Van het definiëren hoe producten er moeten uitzien met Model Based Definition tot en met de productie op basis van het PMI model gevolgd door slim onderhoud waarin 3D modellen voor de digitale tweeling en Augmented Reality opnieuw een rol krijgen.” Define, Design en Produce, dat zijn de stappen die Mikrocentrum tijdens de 3D Production Days tastbaar maakt. "De bezoekersdoelgroep loopt uiteen van productontwerpers en engineers, productiemanagers, werkvoorbereiders, AM-experts tot en met onderhoudsmanagers en ondernemers uit de maakindustrie. De extra voorbereidingstijd die we hebben gekregen door het uitstel, is benut om het lezingenprogramma verder uit te diepen. We krijgen bovendien vele enthousiaste reacties van bedrijven die aan willen sluiten bij de 3D Production Days.”, vult Charlotte de Jong aan. 

Meer informatie en aanmelden

De 3D Production Days vindt plaats in de 3D Delta Week. De 3D Production Days in een overzicht:

  • RapidPro: 22 en 23 juni
  • Virtual (R)evolution: 22 juni
  • Smart Maintenance Congres: 22 juni
  • MBD Solutions Event: 23 juni

Meer informatie en aanmelden als bezoeker of exposant kan op de website van 3D Production Days.