Resultaten
Sport

SO YOU THINK YOU CAN LONGBOARD DANCE?

Terug

"So You Think You Can Longboard Dance?" Deze Longboard Dance competitie Nederland/België op 17 februari in het Klokgebouw. 150 longboarders uit o.a. Nederland en België, maar ook teamrijders van verschillende merken uit andere landen zullen afreizen naar Eindhoven om dit evenement bij te wonen.

Dat longboarden in populariteit sneller stijgt dat welke sport dan ook, is geen nieuws. Wel is het nieuws dat er binnen de discipline ‘Longboard Dance’ voor het eerst een landenwedstrijd zal worden georganiseerd; “So You Think You Can Longboard Dance?”.

Naast de discipline Dance zijn er ook onderdelen waarbij de beste Hippyjump, Nosemanny en Tricks worden beoordeeld.

Er kan ook vrij worden gelongboard want daar gaat het de meesten ook om, elkaar ontmoeten en tips geven. Ook beginners zijn welkom, er zijn altijd wel helpende handen om de eerste stappen uit te leggen.

Het evenement wordt georganiseerd door Flow Provider en Spots and Locals en mede mogelijk gemaakt door Sick boards en Trudo.

Zie hier de officiële promotie video: http://www.youtube.com/watch?v=K6qwoGEoIMw

Aanvang: 13.00 uur
Entree: gratis
Start competitie: 14.00 uur
Einde evenement: 21.00 uur
Deelname en aanwezigheid op eigen risico
Hoofdbescherming verplicht

Wat is Longboarden?
Longboarden bestaat al bijna een halve eeuw en heeft zich de laatste decennia sterk ontwikkeld, evenals de materialen en subdisciplines. Vooral de laatste jaren is longboarden steeds populairder geworden en tegenwoordig weet bijna iedereen wat het is. Minder bekend zijn de verschillende disciplines die het longboarden rijk is, waaronder; downhill, dance, freeriden (sliding), slalom en long distance. De vergelijking met een skateboard word al snel gemaakt en voor een hoop mensen is een longboard ook een groter skateboard, maar zodra je op een longboard staat merk je dat het in ieder opzicht anders is. Het is stabieler, ruimer en het stuurt makkelijker, het sturen doe je door middel van je lichaamsgewicht naar links of rechts te verplaatsen. Doordat het longboarden zo veel verschillende disciplines heeft zijn er ook een hele hoop verschillende soorten longboards, het gaat zelfs zo ver dat de boards kunnen verschillen van zo’n 80cm tot 150cm in lengte.

Gerelateerde evenementen

Agenda