Resultaten
Rock

CityRock Eindhoven

Terug

Op vrijdag 8 september vindt namelijk voor de eerste keer Cityrock Eindhoven plaats in het Klokgebouw. Behalve afsluiter Europe spelen hier nog vier andere bands. 

De Zweedse band Europe staat synoniem voor classic rock. Wie kent meezingers als ‘The Final Countdown’, ‘Carrie’ en ‘Rock the Night’ niet? Toch hoef je bij de in 1981 opgerichte band niet alleen nostalgisch te denken. In 2015 verscheen het meest recente album, 'War of Kings', waarmee de band bewees nog altijd relevant te zijn in de hardrockwereld. Met zowel de klassiekers als nieuwe songs zal Europe op beide edities van Cityrock ongetwijfeld voor een feestje zorgen!

Naast Europe zijn er onlangs nog 2 grote namen bekend gemaakt! UFO & Navarone zullen ook optreden 8 september.

Het succesverhaal van de Britse rockband UFO begint in 1969 in Londen, wanneer zanger Phil Mogg, drummer Andy Parker, gitarist Mick Bolton en bassist Pete Way de band oprichten. Door de jaren heen ontwikkelt de band een geheel eigen stijl en weet het mensen te raken met klassieke rocknummers zoals ‘Doctor Doctor’, ‘Shoot, Shoot’, en ‘Rock Bottom’. In 2015 bracht UFO het meest recente en alweer 22ste studio-album 'A Conspiracy Of Stars' waarop de band het klassieke UFO-combineert met de inbreng van bassist Rob De Luca. Laatstgenoemde speelt sinds 2012 in de band en schreef ook nummers voor de laatste plaat.

 
De Nederlandse rockband Navarone brengt in 2012 het debuutalbum ‘A Darker Shade of White’ uit. Met deze plaat kreeg de band in zowel binnen- als buitenland veel lof, voornamelijk vanwege de innovatie manier waarop Navarone jaren ‘70 rock interpreteerde. Afgelopen maand bracht het vijftal alweer het derde album uit, ‘Oscillation’, die direct binnenkwam op nummer tien van de Nederlandse album top T100. Op het podium staat de band bekend om zijn energieke shows en verschillende tourdata in Nederland zijn dan ook al uitverkocht. Ook vanavond staat er een volle zaal op de agenda, ditmaal is Effenaar Eindhoven aan de beurt. Navarone is een band om goed in de gaten te houden, en niet te missen op CityRock!

De band Living Colour uit New York maakte in de jaren ‘80 furore met zijn bijzondere mix van funk, rock en metal. Naast klassiekers van het debuutalbum ‘Vivid’, kun je ook werk verwachten van het nog dit jaar te verschijnen nieuwe album ‘Shade'. 

De legendarische Britse art-pop/new wave band Fischer-Z maakt ook zijn opwachting op CityRock Leeuwarden. De band rondom frontman John Watts ontstaat in de jaren ‘70 en sindsdien bracht Watts 19 albums uit en gaf wereldwijd 3000 concerten. Fischer-Z viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan dus tijdens Cityrock kun je meezingers verwachten zoals ‘The Worker’, ‘Marliese’ en ‘So Long’. Daarnaast bracht de Brit onlangs nog het nieuwe album ‘Building Bridges’ uit, dus verwacht ook nieuwe nummers.

Cityrock Eindhoven
Vrijdagavond 8 september 2017
Met Europe + 4 acts tba
Deuren open: 16.00 uur
Aanvang: 17.00 uur
Tickets: Early-bird (500 stuks): € 29 (excl. servicekosten) / Regulier: € 35 (excl. servicekosten) 
Ticketlink: www.ticketmaster.nl/event/183419