Resultaten
Food

Club Craft: The Dark Arts het bierfestival

Terug

Eerder dit jaar ontstond vanuit De Bierbrigadier Eindhoven het idee om clubavonden te organiseren voor bierliefhebbers van craftbeer die graag wat dieper op de materie in wilde gaan en wat brouwers wilde ontmoeten, om zo meer te weten te komen of de producten dat ze maken. Essentieel voor het (voort)bestaan van de Craft-markt vind ik. Dit alles, net als veel andere dingen die De Bierbrigadier organiseert, is om de kloof tussen consumenten en producenten te verkleinen. Na een aantal geslaagde avonden en online-evenementen is het tijd om met hetzelfde concept een bierfestival te organiseren!

4 februari vind er in het Klokgebouw in Eindhoven een bierfestival plaats waarbij de nadruk gelegd zal worden op donkere bieren. Minimaal 12 brouwerijen uit binnen-, en buitenland zullen aanwezig zijn om hun brouwkunsten aan jullie te laten proeven. En om dit alles meer dan zo maar een bierfestival te maken, worden tijdens dit evenement 12 exclusieve zwarte bieren gepresenteerd. Er worden zowel bieren exclusief voor dit evenement gebrouwen als bieren die hun primeur beleven tijdens dit bierfestival.

Naast het geweld van deze zwarte bieren zullen er meer dan genoeg bieren te proeven zijn voor mensen die niet zo goed om kunnen gaan met de gebrande smaken van stouts, black IPA’s, porters en meer van deze ongein. Neem dus ook gewoon je moeder mee.

Bevestigde namen voor het festival zijn: ELEVEN / GALWAY BAY BREWERY / BROUWERIJ KEES / POHJALA / VANDESTREEK / NEVEL / DE MOERSLEUTEL / BRONCKHORSTER / MEDERIJ MARCUS en er komen er dus nog minimaal 3 bij!

DUS NIET ZOMAAR EEN BIERFESTIVAL

Met dit festival wil ik alles uit de kast trekken. Verwacht een goed aangekleed festival met toffe brouwerijen, heerlijk eten, goede muziek, proeverijen, masterclasses, VEEL BIER, Q&A’s met verschillende invloedrijke mensen uit de bierwereld, genoeg decoratie om de donkere sferen erin te houden en nog veel meer verrassingen. Wat denken van een chocolade-bier pairing? Oesters? Een Q&A voor hobbybrouwers over het brouwen van Stouts?

We gaan onder de bezoekers ook nog een aantal HELE HELE hele gave prijzen verloten. Niet zomaar een bierpakketje of een ticket voor ons volgende evenement, maar prijzen waar elke bierliefhebber een moord voor zou doen. Daarover heel snel meer! Who want to go on a beertrip?

Gerelateerde evenementen

Agenda