Resultaten
Expo

Dutch Technology Festival 2022

Terug

Na tien succesvolle edities krijgt Dutch Technology Week een vernieuwde opzet en nieuwe naam: de techweek gaat verder als Dutch Technology Festival. Het festival vindt plaats op 11 juni en tussen 15 tot en 18 juni 2022.

Zoektocht naar technisch talent centraal
De roep om technisch talent blijft onverminderd groot. Voor jonge denkers en doeners zijn er volop mogelijkheden voor een relevante en interessante studie of baan in de techsector. Die boodschap staat centraal tijdens Dutch Technology Festival: technologie krijgt letterlijk én figuurlijk het hoofdpodium. Het doel is om festivalgangers te laten zien en beleven dat technologie fun is en oplossingen biedt voor vraagstukken in o.a. gezondheidszorg, mobiliteit en duurzame energie.

Een spannende line-up op één centrale locatie
De organisatie van het festival kiest voor een compacte line-up op één centrale locatie van 15 tot en met 19 juni: Klokgebouw Eindhoven. Ook een ‘central area’ én de toevoeging van music & gaming passen bij de vernieuwde opzet. 

High Tech Ontdekkingsroute

Op 11 juni vindt de High Tech Ontdekkingsroute 2022 plaats in Brainport regio. Op verschillende hotspots zetten bedrijven hun deuren wagenwijd open: zo krijg je letterlijk een kijkje in de high tech-keuken van onze regio. Je ziet, ervaart en beleeft hoe technologie bijdraagt aan ons dagelijks leven.

Iedereen is welkom: van kinderen, tieners en hun ouders of opa’s en oma’s tot omwonenden, professionals en studenten. Je leert hier alles over nieuwe technische ontwikkelingen. Ontdek of techniek jou op het lijf geschreven is en kom ‘rondsnuffelen’ bij bekende bedrijven in onze regio. Deze dag is GRATIS en aanmelden is niet nodig. Er zijn 6 verschillende hotspots te vinden tijdens deze route!

- Brainport Industries Campus: Kom langs op de Brainport Industries Campus, een hypermoderne campus in het groen, waar de hightech maakindustrie uit de regio zich heeft verzameld.
- High Tech Campus Eindhoven: Op zaterdag 11 juni is High Tech Campus Eindhoven weer één van de te bezoeken hotspots. Tijdens de High Tech Ontdekkingsroute laten Startups, MKB’ers en Corporates het publiek kennismaken met hun technische innovaties op het gebied van o.a. licht, sport en mobiliteit.
- High Tech Helmond-De Peel: Op zaterdag 11 juni van 10:00 – 16:00 uur komen 50 maakbedrijven, scholen en studententeams samen op locatie bij Formula Air en Van Thiel United aan de Bosscheweg 36-38 in Beek en Donk. Zij laten zien wat techniek voor onze regio betekent.
- Philips Museum: Midden in Eindhoven staat het oude fabriekje waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen produceerde. Hier is het moderne Philips Museum, dat je meeneemt in het verhaal van het bedrijf.
- Thermo Fisher: Als je denkt dat je alles al hebt gezien, kom dan eens door onze ogen kijken. Thermo Fisher Scientific Eindhoven laat je zien wat je nooit eerder kon zien, met eigen ogen! Het best bewaarde innovatie geheim in de Brainport.
- VDL ETG: Ervaar de wereld van techniek op een hoger niveau bij VDL Enabling Technologies Group. Tijdens een exclusieve rondleiding maak je kennis met onze unieke productietechnieken en leer je meer over de hoogwaardige apparatuur die VDL ETG maakt.

Central Area

Tussen 15 en 18 juni staat technologie volop in de schijnwerpers op één centrale locatie: het Klokgebouw Eindhoven. In de Central Area stap je in de wereld van technologie. Hier maak je een TikTok-movie met je beste vrienden, is er alle ruimte om te leren over hoe technologie bijdraagt aan maatschappelijke vraagstukken en maak je kennis met high tech-bedrijven uit de regio.
In deze area staan diverse experiences, workshops en techtalks op het bomvolle programma. Hieronder vind je alle activiteiten:

- Robothond Spot: Deze robot kan op afstand op missie worden gestuurd, zodat er – net zoals bij drones – kan worden meegekeken. Mag Spot ook even aan jou snuffelen in de Central Area? 
- TikTok Room: Maak samen met je vrienden de tofste Insta- & TikTok-video’s in onze TikTok-room. 
- Marbelous Tech: Marblelous Tech brengt de traditionele knikkerbaan terug! Bouw waanzinnige tracks waar én hoe je maar wilt. Door het open systeem is het mogelijk om allerlei andere voorwerpen makkelijk in jouw knikkerbaan te integreren.
- Wegwijs in het Klokgebouw met Beacons: Beacons bieden de oplossing om ‘indoor-wayfinding’ mogelijk te maken voor klanten of bezoekers van een winkel, beurs of event. Probeer het uit in onze Central Area! 
- Hypar: De lichtinstallatie is gemaakt met het logo en de huisstijl van het festival in gedachten, met als doel bezoekers een unieke lichtervaring te bieden tijdens hun bezoek. 
- Smart Servant: Een cola of biertje geserveerd door een robot? YES!
- Parkeerplaats van de toekomst: Kom op de Central Area de nieuwe generatie DAF trucks bekijken.
- Sioux Mobile high tech escape room:  In deze escape room is één van de Sioux drones gehackt en deze dreigt de wereld te vernietigen. Werk nauw samen met je teamleden en los puzzels op in de kamer om de drone te vernietigen.

Night of the Nerds

Op woensdag 15 juni vindt er een live-editie plaats van Night of the Nerds. Laat je onderdompelen in de wereld van technologie, innovatie en creativiteit.

Er is een bomvol programma samengesteld voor tech liefhebbers. Verwacht experiences, workshops, techtalks en een Night of the Nerds-quiz. Leer muziek programmeren, test en speel nieuwe games en stel al je vragen aan het University Racing Team die een eigen raceauto hebben gebouwd.

Dit jaar is Night of the Nerds op meerdere locaties op én rond Strijp te vinden: het Klokgebouw, MU, Fontys Innovation Lab, POPEI en VR Centre Enversed. Het volledige programma vind je hier!

Mission Tech

Kinderen verwonderen over technologie

Speciaal voor Dutch Technology Festival 2022 wordt Mission Tech dit jaar weer live georganiseerd voor leerlingen uit groep 5 t/m 8. Je wordt verwonderd en enthousiast door al het moois wat technologie te bieden heeft. Maak kennis met de nieuwste vormen van gaming, bouw zelf een robot en doe mee met de spannende quiz. Mission Tech wordt georganiseerd door ASML, Jet-Net & TechNet, KempenTech, Philips, VDL en Brainport Eindhoven.

Quiz Night XL

Test je techkennis tijdens Quiz Night XL

Zijn jij en je vrienden of mede-studenten dé tech-kenners van Nederland? Strijd dan op donderdag 16 juni mee tijdens de succesvolle Quiz Night XL. Tijdens deze spannende quizavond krijg je diverse vragen voorgeschoteld: van Einstein tot iPhone. Weet jij alles over de wereld van wetenschap en technologie? Doe dan mee!

Tijdens Quiz Night XL is er ruimte voor een maximum van 1400 deelnemers: verdeeld over 280 teams van 5 personen. De avond is Engelstalig en wordt gepresenteerd door een quizmaster en co-host. Alle quizvragen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen.

DT Talks Students

Ben je student op het mbo, hbo of wo? Schrijf je dan in voor deze gratis DT Talks, stap in de wereld van 20×0 en ga na afloop met de sprekers in gesprek.Volledige informatie over de blokken en details vind je hier!

Gaming & Esports

Ontmoet de beste gamers, casters, presentatoren, creators en esporters van de Benelux op dit unieke Gaming & Esports spektakel. Tijdens het Dutch Technology Festival zie je samen met duizend andere gamefanaten jouw favo-gamers aan de slag.

Jouw favoriete gamers en games komen in het bomvolle programma voorbij met veel aandacht voor Minecraft, League of Legends, FIFA, Fortnite en nog veel meer. Neem je vrienden, kennissen, ouders of zelfs je opa en oma mee naar deze belevenis. Let’s watch the show!

Programma

12.00 uur: Inloop
13.00 – 17.00 uur: dagprogramma
17.30 – 23.00 uur: avondprogramma

Het volledige programma vind je hier!

Gerelateerde evenementen

Agenda