Resultaten
Culture

EMOVES Urban Culture Festival

Terug

EMOVES Urban Culture Festival

Pak je agenda, je wc-kalender of schrijf het op je hand met watervaste stift: op 11 juni organiseert EMOVES weer haar jaarlijkse ode aan urban sporten en kunsten. Het EMOVES Urban Culture Festival vindt op verschillende locaties plaats op en rondom het Ketelhuisplein.

Na drie jaar is het Emoves Urban Culture Festival weer terug

Skateboarding, breakdancing, BMX, graffiti en eigenlijk alles wat hiphop is: zaterdagmiddag 11 juni verenigt de Eindhovense straatcultuur zich weer. Na drie jaar afwezigheid kan het gratis Urban Culture Festival op en rondom het Ketelhuisplein weer op grootschalig niveau plaatsvinden.

Check, join, enjoy
Het festival is niet alleen bedoeld voor alle leeftijden, maar ook voor alle vaardigheden. Er zijn verschillende shows om te bekijken voor geïnteresseerden, workshops voor de liefhebbers en battles voor de fanatiekelingen. Of je nou nog nooit een spuitbus in je handen hebt gehad, of praktisch op een skateboard bent geboren, voor iedereen is er plek. Daarnaast zijn er foodtrucks, kan men genieten van een biertje en komt ijssalon Intelligentia met limited edition urban-smaken!

Giving Back
Uniek aan dit festival is de samenwerking tussen de vele organisaties en partijen. De kernwaarde van het festival is “giving back: to the community and our city” waarmee Emoves de rijkdom van het urban veld tentoonstelt, en toegankelijk maakt voor jong, oud, hobbyisten, of simpelweg voorbijgangers.

Zowel EMOVES als Area51 zijn organisaties die een platform bieden voor andere urban kunstenaars en organisatoren. Samen met haar partners presenteert de stichting een programma met bekende gezichten uit de stad en met toppers uit nationale en internationale urban scene.

Vernieuwd Area 51
Een groot deel van het festival kan nu ook voor het eerst plaatsvinden in het vernieuwde urban sportspark Area 51, dat een krap jaar geleden de deuren opende. Vroeger werd er alleen geskateboard in de hal, maar nu is er na een fusie met 040 BMX Park ook ruimte voor ‘tricking’ en uiteraard BMX. Verder wordt er in verschillende zalen gedanst, en staat de kelder van Area 51 in het teken van het produceren van hiphop-beats.

Online app
Daarnaast werkt het festival samen met de nieuwe urban sports-app van Eindhovense bodem: ‘City Legends’. Deze app is pas in mei gelanceerd en belooft een nieuwe mix te worden tussen Instagram en online-gaming voor Urban Sports, waarin gebruikers online tegen elkaar kunnen strijden met hun straatkunsten en tegelijkertijd geld verdienen.

Praktische Info

Evenement: Emoves Urban Culture Festival
Datum: 11-06-2022
Locatie: Ketelhuisplein & Area 51
Tijden: 12:00 - 22:00
Entree: Gratis