Resultaten
Pop

Floor Jansen - BRIDGE Guitar Festival

Terug

Bruggen bouwen met een dijk van een stem. Dat is wat Floor Jansen kan als geen ander. Ze bouwt die muzikale infrastructurele hoogstandjes tussen symfonische muziek, rock, pop en metal. Die krachtstem klinkt vooral onweerstaanbaar in combinatie met stuwende gitaren. Dat liet ze horen bij After Forever, Revamp, Nightwish en nu ook als soloartiest. Tijdens BRIDGE 2024 geeft Floor een soloconcert waarbij je kunt genieten van die bijzondere combinatie. 

De palmares van Floor zijn ondertussen bij heel wat muziekliefhebbers bekend: ze verdiende haar strepen in bovengenoemde bands en speelde zich bij een breder publiek in de kijker door een optreden bij tv-programma Beste Zangers. Haar versie van Phantom of the Opera samen met bariton Henk Poort blies iedereen die het hoorde van de sokken. 

Op haar eerste soloalbum Paragon dat in maart 2023 uitkwam, liet Floor een gevarieerde, kwetsbare, intieme en krachtige kant van zichzelf zien. Ze maakte een grote ontwikkeling door als songschrijver in samenwerking met producers en songschrijvers Gordon Groothedde en Wouter Hardy. Met die nummers verbreedde ze haar toch al behoorlijk brede palet en stapte ze vol vertrouwen het clubcircuit in. Maar het grotere werk lonkte. Op BRIDGE geeft Floor wederom een grote show met haar eigen naam op het affiche. Natuurlijk niet zonder dat een absolute topband haar begeleidt.