Resultaten
Public

GLOW 2021

Terug

6 t/m 13 november 2021 ligt Eindhoven weer op in het donker! GLOW tovert Eindhoven 8 dagen lang opnieuw om tot openbare lichttentoonstelling, met als thema Moved by Light. De meest innovatieve lichtinstallaties van nationale en internationale kunstenaars veranderen de stad om tot één groot licht spektakel!

Lichtkunstfestival
GLOW is een gratis te bezoeken lichtkunstfestival in de openbare ruimte van Eindhoven met zo’n 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. De lichtkunstprojecten zijn via een wandelroute aan elkaar verbonden.

Editie 2021 Moved by Light
Editie 2021 Moved by Light heeft het thema niet voor niets. GLOW groeit en strekt zich uit over heel Eindhoven. In tegenstelling tot andere edities vindt GLOW dit jaar plaats op vier verschillende locaties in Eindhoven:

- Centrum
- Strijp S/ Strijp T
- Campina
- TU/e (Technische Universiteit Eindhoven)

In ieder van de vier gebieden worden diverse uiteenlopende lichtkunstwerken tentoon gesteld. De gebieden zijn los van elkaar of op verschillende dagen gratis te bekijken en te ervaren. Er wordt tussen de gebieden in geen route aangegeven, om je als bezoeker juist door het licht te laten leiden. Het licht zet je aan om te bewegen en Eindhoven met nieuwe ogen te verkennen. Zo leer je nieuwe plekken, kunstenaars, mensen én hun verhalen kennen. Zet je stappenteller dus maar aan, want lopend of fietsend zul je dit jaar met GLOW behoorlijk wat gezonde meters afleggen!

Satelliet projecten
Daarnaast zijn er deze editie op twee locaties in Eindhoven satelliet projecten:

- Nuenen - De bekende zonnebloemen van Hugo Vrijdag die worden geplaatst bij de molen in Nuenen.
- High Tech Campus Eindhoven – Een water- en lichtshow ontworpen door het Franse gezelschap Aquatique Show.

Meer informatie over de projecten en een plattegrond met aanduiding van de lichtkunstwerken volgt.

Gerelateerde evenementen

Agenda