Resultaten
Terug
ma 07 feb 2022

3D Production Days op 22 en 23 juni in Eindhovens Klokgebouw

Define, Design and Produce de trefwoorden van event rond digitalisering industrie

3D Production Days op 22 en 23 juni in Eindhovens Klokgebouw

Veldhoven, 7 februari 2022 – Mikrocentrum organiseert eerste editie van de 3D Production Days, het nieuwe evenement rondom digitalisering in de hightech- en maakindustrie, op 22 en 23 juni 2022. Locatie is het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Tijdens de 3D Production Days verbindt Mikrocentrum de netwerken rondom vier evenementen met elkaar: RapidPro, MBD Solutions Event, Virtual (R)evolution en het Smart Maintenance Congres.

Bijna 100 jaar geleden luidde het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven de overgang in naar de wereld van de kunststoffen. Philips vestigde hier de bakelietfabriek, de eerste vol synthetische kunststof. Nu kiest Mikrocentrum dit voormalig fabrieksgebouw als eventlocatie voor de 3D Production Days. Net als een eeuw geleden zit de hightech- en maakindustrie midden in een transitie, nu naar digitalisering van de volledige workflow van design tot en met productie en onderhoud. Charlotte de Jong en Karin Mous, eventmanagers van de 3D Production Days: “Met de 3D Production Days willen we als Mikrocentrum bedrijven uit de hightech- en maakindustrie helpen hun weg naar de productieomgeving van de toekomst, oftewel Smart Industry, efficiënt te versnellen.”

Hip and happening

“Het Klokgebouw is een totaal andere locatie dan je van Mikrocentrum gewend bent. Maar het karakter van dit iconische gebouw past juist prima bij de 3D Production Days”, zo zegt Charlotte de Jong. “Strijp-S is hip and happening met meer dan 100 startups. Het Klokgebouw is heel basic, heel industrieel, maar heeft desalniettemin veel charme. En het staat midden in de Brainport regio. Een uitgelezen locatie voor een evenement dat de focus legt op een heel nieuwe manier van werken in de maakindustrie, waarbij digitalisering niet alleen de maaktechnologie verandert maar ook de manier waarop mensen in de maakindustrie samenwerken.” De evenementzalen in het gebouw bieden volop ruimte voor de exposanten, het uitgebreide lezingenprogramma van beide dagen en de bezoekers. Charlotte de Jong wijst verder op de goede bereikbaarheid van de nieuwe locatie, zowel per Openbaar Vervoer als per auto.

Define. Design. Produce

Organisator Mikrocentrum moest het evenement eind vorig jaar uitstellen vanwege de strenge coronamaatregelen. De opzet van de 3D Production Days blijft onveranderd. Karin Mous: “In alle fasen van het proces van ideeën bedenken tot en met maken en onderhouden van producten, spelen 3D modellen een rol. Van ontwerpen en simuleren met CAD- en simulatiesoftware tot de productie van prototypes via 3D printen of Virtual Reality. Van het definiëren hoe producten er moeten uitzien met Model Based Definition tot en met de productie op basis van het PMI model gevolgd door slim onderhoud waarin 3D modellen voor de digitale tweeling en Augmented Reality opnieuw een rol krijgen.” Define, Design en Produce, dat zijn de stappen die Mikrocentrum tijdens de 3D Production Days tastbaar maakt. "De bezoekersdoelgroep loopt uiteen van productontwerpers en engineers, productiemanagers, werkvoorbereiders, AM-experts tot en met onderhoudsmanagers en ondernemers uit de maakindustrie. De extra voorbereidingstijd die we hebben gekregen door het uitstel, is benut om het lezingenprogramma verder uit te diepen. We krijgen bovendien vele enthousiaste reacties van bedrijven die aan willen sluiten bij de 3D Production Days.”, vult Charlotte de Jong aan. De indeling van de nieuwe expositiehal komt zo snel mogelijk online, zodat iedereen zich al een goed beeld krijgt van wat u mag verwachten.

Meer informatie en aanmelden

De 3D Production Days vindt plaats in de 3D Delta Week. De 3D Production Days in een overzicht:

  • RapidPro: 22 en 23 juni
  • Virtual (R)evolution: 22 juni
  • Smart Maintenance Congres: 22 juni
  • MBD Solutions Event: 23 juni

Meer informatie en aanmelden als bezoeker of exposant kan op www.3dproductiondays.nl