Resultaten
Terug
di 01 mrt 2022

De Baklap Drive-In Show komt met nieuwe data!

Actiefilm uit Eindhoven vertoond tijdens Drive-In show. Na de afgelast editie van November vanwege COVID-19, komt Baklap terug met hun unieke drive-in show op het Ketelhuisplein

Een groep Eindhovense filmmakers vertoond in April hun coronaproject gedurende vier avonden met de ‘BAKLAP Drive-in Show’ op het Ketelhuisplein. Het project; een interactieve actie-comedyfilm over een achtervolging door het centrum van Eindhoven. 

Voortgekomen uit de afname van opdrachten tijdens de coronacrisis bundelden taxibedrijf IVOTAX en filmmaker Tom Elswijk hun krachten om de film ‘Buckle Up a.k.a. BAKLAP’ te maken. In het maakproces betrokken zij hun netwerk; van chauffeurs, horeca-ondernemers, schrijvers, de RockCity Rollers, tot lokale muzikanten om een eigenzinnig beeld neer te zetten van de Eindhovense cultuur. Meer dan 60 mensen werkte mee aan de ambitieuze lowbudget-productie. De beperkingen die de RIVM-maatregelen met zich mee brachten inspireerde de makers om hun film op een nieuwe manier te vertonen; een interactieve drive-in bioscoop. Tijdens dit schouwspel zal niet alleen de film te zien zijn, maar zal er een spel tussen film & werkelijkheid ontstaan. Tijdens de dinershow zal men verzorgd worden met een passend diner samengesteld door Blue Collar Hotel en speciaalbier van Strijp’s nieuwste aanwinst Rabauw Craft Beer. 

Het verhaal
Berry (Henk van Straten) is alles verloren, maar krijgt via zijn zus een baan bij taxibedrijf IVOTAX. Als zijn nieuwe baas Ivo achter Berry’s schimmige verleden komt, bedenkt Ivo een bizarre proef die uitmondt in een intense achtervolging door de straten van Eindhoven. 

Aan bekende koppen ontbreekt de productie niet; om er maar een paar te noemen; Johan Vlemmix, Sharon Kovacs, Henk van Straten, Mike Weerts, Dikke Dennis, maar ook de soundtrack zit bomvol tunes uit de Eindhovense Underground; Mozes & The Firstborn, An Evening With Knives, Another Now en als kers op de taart zingt stadsdichteres Iris Penning over de knallende electropop van Dylan Greene. Met dit project laat een nieuwe generatie makers hun spierballen zien. 

“Zie het als een grassroots ode aan onze stad. Met dit project hebben Ivo Jansen en Tom Elswijk een hele groep makers aan het werk gehouden gedurende corona. De gemeentelijke corona-steun heeft er tevens voor gezorgd dat de makers hun tijd hebben kunnen investeren in uitdagend werk. Zo’n achtervolgingsfilm maken is een behoorlijke exercitie, waar vrijwel niemand van ons enige ervaring mee had. Een leerzamer jaar hadden wij ons niet kunnen wensen.”

Data & Tijden
8, 15, 16 & 17 April 2022
Dinershow: 21:00 - 22:00
Avondshow: 23:00 - 00:00

Tickets en informatie over de show zijn beschikbaar op: www.baklap.com