Resultaten
Terug
ma 19 apr 2021

Donate with Dignity

#Donate with Dignity

Wie zijn wij

Donate with Dignity wordt met passie geleid door 11 studenten van het minorprogramma Embrace TEC van Fontys Pulsed in Eindhoven.

‘’Samen met het Pulsed-team zijn we de Libanon challenge gestart. Vanaf 12 april gaan alle 80 Fontys Pulsed studenten hun best doen om zoveel mogelijk van de benodigde levensmiddelen voor Libanon in te zamelen. Ons doel is om de mensen in Libanon te voorzien van wat ze het hardst nodig hebben. Daarvoor werken we samen met zeven non-profitorganisaties die ter plaatse actief zijn. Het doel van dit project is om tussen 12 april en 7 mei twee volle 40 voet zeecontainers naar Libanon te sturen.’’

-Lex Beusink (Pulsed student)

Wat is er aan de hand?

Libanon en haar 6 miljoen inwoners zijn getroffen door een verzameling van verwoestende crisissen. Ernstige instabiliteit in de overheid, het huisvesten van 1,2 miljoen Syrische vluchtelingen, een instortende economie en werkeloosheid onder circa 1.8 miljoen mensen. Libanon had het zeker al moeilijk. Maar toen maakte COVID-19 alles erger. Libanon kent namelijk een van de strengste en meest verlammende lockdowns op aarde. En als olie op het vuur zorgde de enorme explosie in de haven van Beiroet ervoor dat 300.000 mensen op één dag dakloos werden. Momenteel leven 1.7 miljoen inwoners onder de armoedegrens en velen kampen met een levensbedreigend voedseltekort. Ongeveer de helft van de kinderen kan niet naar school en sommigen worden ingezet als arbeiders. Kortom, de situatie roept ons op om Libanon te steunen!

Gelukkig is er ook goed nieuws

Wereldwijd staan mensen op om te helpen en bij te dragen, net als wij. Dankzij donoren en sponsoren worden nu al 800.000 vluchtelingen maandelijks bijgestaan. Ook de bevolking van Libanon toont veerkracht bij het aanpakken van deze crisis. Huishoudens werken samen en bepalen strategieën om met voedseltekorten om te gaan. Libanese studenten starten projecten om mensen in nood te helpen. Op dit moment zijn er ook een breed scala aan burgerinitiatieven die met mens en macht deze crisis het hoofd proberen te bieden. Zij laten een indrukwekkend staaltje teamwork zien en spelen rechtstreeks in op de behoeften van hun gemeenschappen. Net als de non-profit initiatieven waar wij mee samenwerken. Zie hier wat zij doen.

Help ons de inwoners van Libanon te steunen!

Momenteel zijn we keihard aan het werk om voor 7 mei zo veel mogelijk in te zamelen. Kom langs bij ons warenhuis voor je donaties en neem een kijkje bij ons pop-up museum. Deze zijn te vinden bij het klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Check hier de openingstijden. De eerste donaties zijn stromen al binnen! Ook jij kan daar aan bijdragen. Sterker nog, wij hebben jouw hulp hard nodig! Voel jij dat je de mensen in Libanon wil steunen?

Check nu → HIER ← hoe jij het verschil kan maken.

Video: https://youtu.be/Rren0O7DijU