Resultaten
Terug
do 04 nov 2021

Eindhoven licht op!

Eindhoven licht op!

Haal de dikke winterkleding voor de hele familie maar uit de kast, want Glow laat vanaf 6 t/m 13 november Eindhoven oplichten! 

 

Editie 2021 Moved by Light
GLOW, het gratis te bezoeken lichtkunstfestival in de openbare ruimte van Eindhoven, verandert Eindhoven dit jaar om tot lichtstad rondom het thema Moved by Light. Dit thema is niet voor niets gekozen. GLOW groeit en strekt zich, met 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buiteland, dit jaar uit over héél Eindhoven. In tegenstelling tot andere edities vindt GLOW dit jaar plaats op vier verschillende locaties in Eindhoven:

- Centrum
- Strijp S/ Strijp T
- Campina
- TU/e (Technische Universiteit Eindhoven)

In ieder van de vier gebieden worden diverse uiteenlopende lichtkunstwerken tentoongesteld. De gebieden zijn los van elkaar of op verschillende dagen te bekijken en te ervaren. Er wordt tussen de gebieden in geen route aangegeven, om je als bezoeker juist door het licht te laten leiden. Het licht zet je aan om te bewegen en Eindhoven met nieuwe ogen te verkennen. Zo leer je nieuwe plekken, kunstenaars, mensen én hun verhalen kennen. Zet je stappenteller dus maar aan, want lopend of fietsend zul je dit jaar met GLOW behoorlijk wat gezonde meters afleggen!

 

Satelliet projecten
Daarnaast zijn er deze editie op twee locaties in Eindhoven satelliet projecten:

- Nuenen - De bekende zonnebloemen van Hugo Vrijdag die worden geplaatst bij de molen in Nuenen.
- High Tech Campus Eindhoven – Een water- en lichtshow ontworpen door het Franse gezelschap Aquatique Show.

 

Jij maakt Glow
Dit jaar visualiseert GLOW in samenwerking met het Klokhuis ‘De Nederlandse Voetafdruk’, Een lichtkunstwerk van kunstenaar Hugo Vrijdag op een oppervlakte van 5 hectare. Want dat is het oppervlakte wat iedere Nederlander met onze huidige leefstijl claimt voor ons voedsel, de grondstoffen voor onze spullen en om onze Co2 op te vangen. Zouden we het eerlijk verdelen met de rest van de wereldbevolking dan kunnen we maximaal 1,6 hectare gebruiken. Dat is mogelijk als we beter met de natuur samenleven.

Tijdens GLOW 2021 projecteren we die ambitie; letterlijk. Het project is een ambitie die met name kinderen aangaat. De aarde delen we immers met z’n allen; de toekomst vooral met onze kinderen. Daarom roept GLOW alle kinderen op een bloemlantaarn te maken en deze op maandag 8 november mee te nemen naar het Ketelhuisplein. Om te laten zien hoe groot onze voetafdruk is, lopen de kinderen van Eindhoven vanaf het Ketelhuisplein die 5 hectare omvat. Het bloemenzee kunstwerk op het Ketelhuisplein ter grootte van 1,6 hectare is wat het zou moeten zijn om goed voor de aarde te zorgen. We hebben 1 aarde. Daar moeten we met zijn allen zuinig op zijn.

Aanmelden voor de tocht kan via: https://jijmaaktglow.nl/.
Meer informatie over de projecten en plattegrond vind je via de website van Glow of www.klokgebouw.nl.