Resultaten
Terug
di 05 okt 2021

GLOW 2021 – Moved by Light

Eindhoven verandert 6 t/m 13 november 2021 weer tot de lichtstad van Nederland! GLOW tovert Eindhoven 8 dagen lang opnieuw om tot openbare lichttentoonstelling, met als thema Moved by Light. De meest innovatieve lichtinstallaties van nationale en internationale kunstenaars veranderen de stad om tot één groot licht spektakel!

Editie 2021 Moved by Light
GLOW, het gratis te bezoeken lichtkunstfestival in de openbare ruimte van Eindhoven, verandert Eindhoven dit jaar om tot lichtstad rondom het thema Moved by Light. Dit thema is niet voor niets gekozen. GLOW groeit en strekt zich, met 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buiteland, dit jaar uit over héél Eindhoven. In tegenstelling tot andere edities vindt GLOW dit jaar plaats op vier verschillende locaties in Eindhoven:

- Centrum
- Strijp S/ Strijp T
- Campina
- TU/e (Technische Universiteit Eindhoven)

In ieder van de vier gebieden worden diverse uiteenlopende lichtkunstwerken tentoon gesteld. De gebieden zijn los van elkaar of op verschillende dagen te bekijken en te ervaren. Er wordt tussen de gebieden in geen route aangegeven, om je als bezoeker juist door het licht te laten leiden. Het licht zet je aan om te bewegen en Eindhoven met nieuwe ogen te verkennen. Zo leer je nieuwe plekken, kunstenaars, mensen én hun verhalen kennen. Zet je stappenteller dus maar aan, want lopend of fietsend zul je dit jaar met GLOW behoorlijk wat gezonde meters afleggen!

Satelliet projecten
Daarnaast zijn er deze editie op twee locaties in Eindhoven satelliet projecten:

- Nuenen - De bekende zonnebloemen van Hugo Vrijdag die worden geplaatst bij de molen in Nuenen.
- High Tech Campus Eindhoven – Een water- en lichtshow ontworpen door het Franse gezelschap Aquatique Show.

Meer informatie over de projecten en een plattegrond met aanduiding van de lichtkunstwerken volgt.