Resultaten
Terug
di 15 mrt 2022

Het EK Squash 2022 komt naar het Klokgebouw!

EK Squash 2022 in het Klokgebouw, Eindhoven

Het grootste squashtoernooi van Europa, het EK Squash komt in 2022 naar Nederland. Europa’s beste spelers zullen het in de week van 27 april t/m 30 april in teamverband tegen elkaar opnemen. De organisatie van het kampioenschap is in handen van de Nederlandse Squash Bond, Squash Time Eindhoven en pakketdienst DPD, die zich als hoofdsponsor heeft verbonden aan de sport.

De eerste spelers zijn bekend

Zowel de heren- als damesteams spelen om de Europese titel. Zo wordt Wales vertegenwoordigd door de nummer 8 van de wereld; Joel Makin, komen de zussen Giles, nummer 13 en 14 van de wereld, uit voor België en zal Simon Rösner de favoriet voor Duitsland zijn. Het Nederlands team wordt eind maart bekend gemaakt, maar de Nederlands nummer 1 bij de vrouwen, Milou van der Heijden, zal in ieder geval uitkomen onder de Nederlandse vlag.

SquashTime eigenaar, Sjef van de Heijden: “SquashTime is heel trots, in samenwerking met DPD, dit geweldig hoog aangeschreven evenement op de internationale squashkalender te mogen hosten. Met een glazenbaan in het Klokgebouw hopen wij de squashliefhebber een geweldige beleving van het EK te geven!”

Unieke locatie

DPD Nederland, SquashTime Eindhoven en Squash Bond Nederland hebben de handen weer in één geslagen om het event weer naar Nederland te halen. Het event zal plaatsvinden op een iconische locatie in Eindhoven, namelijk in Het Klokgebouw op voormalig bedrijventerrein Strijp S. Dankzij de ASB Glass Court, die speciaal voor het kampioenschap in Het Klokgebouw wordt opgebouwd, speelt de Europese top in een unieke omgeving. De tribune rondom de glazen squashbaan biedt ruimte aan honderden toeschouwers, vanwaar jij jouw favoriet goed kan zien en aanmoedigen!

Evenement voor iedereen

Gedurende het EK Squash worden er verschillende side-events georganiseerd om niet alleen squashers, maar een bredere doelgroep bij het evenement te betrekken. Van woensdag t/m zaterdag komen er op uitnodiging van sponsoren en partners, kinderen, senioren, studenten en buurtbewoners van het Klokgebouw naar het EK Squash kijken. Meer informatie over deze side-events zal snel bekend worden gemaakt op de website.

Kaartverkoop

De tickets voor dit spektakel zijn nu verkrijgbaar via deze link. Er zijn tickets verkrijgbaar voor dagsessies of avondsessies. In iedere sessie worden er twee wedstrijden gespeeld. Maar er zijn ook combitickets verkrijgbaar voor de hele dag tegen een voordelig tarief.