Resultaten
Terug
vr 23 nov 2018

Karavaan ‘Ashtonia’ van Ashton Brothers in Klokgebouw Eindhoven

EINDHOVEN - ‘Ashtonia’, het absurdistische spektakelfestival van de Nederlandse Ashton Brothers gaat volgend voor het eerst op reis en strijkt van 3 tot en met 19 mei neer in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven.

Twee seizoenen lang stond Ashtonia met groot succes - want steeds uitverkocht - in een circustent in de achtertuin van Slot Zeist.  In 2017 een maand lang, in 2018 twee maanden. Meer dan 60.000 bezoekers wisten de weg naar Zeist te vinden. Nu gaat het absurde, avondvullende spektakel van de gelauwerde Ashton Brothers voor het eerst op reis. De ‘karavaan van krankzinnigheid’  is behalve in Eindhoven, ook in Apeldoorn (Zwitsal Terrein) te zien en wordt afgesloten op Slot Zeist. 

Ashton Brothers - tegenwoordig bestaande uit Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans - oogsten al jaren - ook internationaal - veel succes met hun cabareteske theatershows vol acrobatiek, magie en variété. In 2017 verruilde de groep het theater om ‘een eigen land te stichten’: Ashtonia. Avondje uit

In het Klokgebouw is de voorstelling voor het eerst niet in een circustent te zien. Het gebouw leent  zich uitstekend voor een dergelijke karavaan, zegt Pauline Ouwerkerk namens de organisatie. ,,We hebben locaties in het land bezocht, en dit voelde meteen helemaal goed. We zetten er tribunes neer en mikken op zo'n 1000 tot 1100 bezoekers per avond.” 

‘Ashtonia’ is een compleet avondje uit. ,,Je koopt een kaartje en krijgt vier uur vertier. Inclusief eten, drinken en een feest na afloop. Dan speelt ook hun band. Ook er is een markt, met onder meer een waarzegster. En de jongens lopen er rond en zijn gewoon aanspreekbaar.”


Ashtonia, Eindhoven –Klokgebouw Strijp S, vrijdag 3 t/m zondag 19 mei 2019, aanvang 18u. Kaarten zijn te koop vanaf 47,50 euro via de website.

(tekst via ED.nl | auteur: Dieter van den Bergh)