Resultaten
Terug
ma 16 apr 2018

KING-S, koningsnacht en -dag op Strijp-S

Op Strijp-S en in het Klokgebouw kun je donderdagavond 26 en vrijdag 27 april weer genieten van het KING-S festival. 

Sinds 2011 werd voor de Eindhovense Dancemuziek een vaste stek gevonden tijdens Koningsdag (toen nog Koninginnedag). Strijp-S herkende dit stuk Eindhovense DNA en bood hoofdrolspelers Zodiak Commune en DommelVallei een vaste plek op Strijp-S. Daarmee werd de basis gelegd voor een hopelijk lange reeks Koningsdag-feesten vóór en dóór Eindhoven, toegankelijk voor iedereen, jong en oud. Want niet veel later sloten diverse op Strijp-S gevestigde initiatieven en Eindhovense organisaties zich aan om gezamenlijk tot het huidige KING-S te komen.

Samenwerking op Strijp-S
Komende KING-S editie staat dan ook weer volledig in het teken van de ‘ouderwets gezellige’ Koningsdag-viering. Met deelname van Het Ketelhuis en Blue Collar Hotel als de op Strijp-S gevestigde organisaties en Zodiak Commune, DommelVallei, Zinloos Geluid en NOX als Eindhovense vrijwilligers-organisaties.

Van stevige pot rock tot elektronische dansmuziek
Van een stevige pot rock tot een exclusieve, elektronische smaaksensatie. Lekker in de open lucht, of in een van de zalen van het Klokgebouw, waar elektronische dansmuziek het hoofdgerecht vormt. Bij Het Ketelhuis en Blue Collar Hotel kan er voor de deur worden genoten van Live-muziek en diverse bands, variërend van Pop tot Rock. Vóór het Klokgebouw host DommelVallei een dance-area, volledig in de geest van het voormalige PACT Festival, met diverse Eindhovense vertegenwoordigers van de Eindhovens techno-scene. Op het terrein voor Radio Royaal heerst de Free Tekno mentaliteit van Zinloos Geluid.

Jong en oud gezellig samen
Op KING-S vind je alleen het hoogst noodzakelijke hekwerk, bij de ingang. Zo heb je, eenmaal binnen, alle ruimte. Koekhappen kun je tegenwoordig bij een van de vele eetgelegenheden en de springzak is geruild voor een skateboard. Wat altijd blijft is ‘gezellig samen’, het belangrijkste ingrediënt van KING-S, bereikbaar voor jong en oud, groot en klein. Voor de allerkleinsten onder ons zullen er diverse speelmogelijkheden zijn, met in ieder geval een supertof springkussen.

Koningsnacht Dance
Voorafgaand aan Koningsdag staat het Klokgebouw tijdens Koningsnacht, volledig in het teken van de Eindhovense Dance, wanneer Zodiak Commune en DommelVallei de krachten bundelen om een puike dance-avond neer te zetten. De toegangsprijs is zo laag mogelijk gehouden en zal naar alle waarschijnlijkheid slechts vijf euro bedragen.

Dance in het Klokgebouw tijdens Koningsdag
Het Klokgebouw is tijdens Koningsdag het domein van NOX, de snel in populariteit groeiende Drum ’n Bass organisatie en natuurlijk van Zodiak Commune waar je traditioneel van een line-up kunt genieten, met daarin opgenomen diverse Zodiak-artiesten en enkele bijzondere gasten.


KING-S Koningsnacht 
Datum: donderdag 26 april
Locatie: Klokgebouw
Tijd: 22.00 - 04.00 uur
Entree: 5 euro
Meer info: eventpage

KING-S Koningsdag 
Datum: vrijdag 27 april
Locatie: Strijp-S terrein
Tijd: 12.00 - 23.00 uur (buiten) | 16:00 tot 04.00 uur (Klokgebouw)
Entree: Gratis entree
Meer info: eventpage

www.facebook.com/kingstrijps