Resultaten
Terug
ma 11 feb 2019

Night Fishing vult programma aan met lokale entrepreneurs en artiesten

Het knusse Night Fishing festival in het Klokgebouw wordt verder opgetuigd met de medewerking van diverse lokale entrepreneurs en artiesten. Diederik van den Brandt, bevriend met Baptiste W. Hamon, is gastmuzikant op pedal steel tijdens de show van Hamon. Het Eindhovense duo Les Filles zorgt voor de muzikale omlijsting voor en na de shows met muziek van Franse bodem, met een 2CV als DJ booth. Verder richt platenzaak Velvet Music een kraam in waar vinyl en andere geluidsdragers worden aangeboden en verzorgt OKER Vintage Interior mede de aankleding. Beide ondernemers hebben onderdak in de Urban Shopper tegenover het Klokgebouw.

Night Fishing vindt plaats op zaterdagavond 23 februari. Het publiek is welkom vanaf 18.30 u, een ticket kost € 17,50 in de voorverkoop (verkrijgbaar via www.nightfishing.nl), een kaartje kopen aan de dagkassa is mogelijk voor € 20,- .

Night Fishing is een samenwerking tussen Nightbirds Agency en Zwaardvis Music, twee Eindhovense boekingskantoren die een kantoorruimte delen in het Klokgebouw. Het festival vindt plaats op zaterdag 23 februari in een van de hallen van datzelfde pand. Beide boekers vaardigen een aantal acts af: Zwaardvis Music presenteert Baptiste W. Hamon, The Bony King Of Nowhere en The Old Ditch Riverhoppers, Nathan Kalish en The Tubs komen uit de koker van Nightbirds Agency.

Het initiatief tot Night Fishing is spontaan bij het koffiezetapparaat ontstaan, de plek waar Bob Verhagen van Nightbirds Agency en Gijs van de Burgt de dagelijkse bezigheden bespreken. “Ik was bezig met het samenstellen van een tour voor Baptiste W. Hamon waarbij ik Eindhoven niet wilde overslaan. Bob had zijn oog laten vallen op de Amerikaan Nathan Kalish en zocht naar een aanleiding om hem naar Nederland te halen. Daarmee was de basis gelegd,” aldus Van de Burgt.  

In de naam komt de samenwerking tussen de kantoren vrij letterlijk tot uiting, maar Night Fishing staat voor meer dan dat. Verhagen: “Een nachtvisser gooit verwachtingsvol zijn hengel uit, en trekt ondertussen op het gemak een blik bier en een zak chips open om relaxt af te wachten wat de nacht hem gaat brengen. Dat gevoel willen we met Night Fishing overbrengen: je weet niet wat je gaat aantreffen, maar je weet zeker dat je een leuke avond gaat beleven.”

The Tubs (BE)
De lekker los uit de pols geschreven nummers van The Tubs roepen herinneringen op aan Amerikaanse singer-songwriters als Neil Young en Chuck Prophet. Maar daar is niet alles mee gezegd, want door de mooie harmonieën en het prachtige pedal steel geluid heen, horen we ook garagerock à la Dead Moon en zelfs classic rock op z’n ZZ Tops. De band staat er dan ook om bekend dat zij verschillende genres samenbrengen in catchy nummers. Ondanks de vaak bijzonder donkere thema's als zelfmoord, het missen van een vaderfiguur en terreur die de songs kenmerken, noemt de meest recente langspeler 'Happily Ever Jaded'.

The Old Ditch Riverhoppers (NL)
De oorsprong van The Old Ditch Riverhoppers ligt geografisch gezien in Utrecht, maar de muzikale bron bevindt zich aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Voor hun old time bluegrass putten de vier bandleden inspiratie uit het werk van oude meesters uit Noord-Amerika als Bill Monroe, The Stanley Brothers, Jimmy Martin en The Johnson Mountain Boys. Daar waar veel bluegrassbands zich toeleggen op het louter naspelen van andermans werk, beschouwen The Old Ditch Riverhoppers het als een uitdaging om in hun eigen werk dezelfde puurheid en kracht te verwerken als die de oude traditionals herbergen. Niettemin spelen ze met liefde die oude klassiekers en laten ze er graag ook hun publiek mee kennismaken.

Baptiste W. Hamon (FR)
Americana chansons, zo zou je ze kunnen noemen, de liedjes die Baptiste W. Hamon maakt, een singer-songwriter uit Parijs met liedteksten in z'n moerstaal. Hij reisde af naar Nashville om z’n debuutplaat ‘L’insouciance’ op te nemen met producer Mark Nevers, die eerder werkte met Caitlin’ Rose, Vic Chestnutt en Bonnie Prince Billy. Veelzeggende referenties, maar het meest spraakmakend zijn de Franstalige frasen van Hamon. Twee authentieke stijlen verenigd - Amerikaanse country en Franse volksmuziek – waarbij je je bij beluistering zowel in de Southern United States als in Île-de-France waant. Hamon speelde veel in Nederland in 2017 en de eerste helft van 2018, onder andere op Naked Song, Into The Great Wide Open en TakeRoot. Nieuw werk verschijnt in 2019.

The Bony King Of Nowhere (BE)
VanParys opereert sinds 2018 opnieuw onder zijn vertrouwde pseudoniem The Bony King of Nowhere, de naam die hij in 2015 opgaf om er voor één album kortweg Bony King van te maken. Na de release van dat album - ‘Wild Flowers’ – liet Vanparys zijn gitaren maandenlang zwijgzaam aan de muur hangen. Er speelden te veel vragen. Over zin – betekenis en richting –, over eigenheid en eerlijkheid, over te hard willen of net te weinig zoeken. Om hernieuwde begeestering te vinden, trok hij naar de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen. Hij bracht er een jaar door in een sobere caravan, waar ’s winters de vrieskou tot binnen kroop. Daar begon hij met het maken van rauwe demo-opnames, die uitgroeiden tot een open album dat radicaal breekt met het nauwe keurslijf van de brave popplaat. ‘Silent Days’ ontleedt de smart van een gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten.

Nathan Kalish (USA)
Nathan Kalish werd geboren in Milwaukee, maar zag als zoon van een missionaris al vroeg meer van de wereld. Dat nomadenbestaan heeft hij eenmaal op eigen benen nooit opgegeven; Kalish verbleef in korte tijd op verschillende plekken als Chicago, Michigan en Nashville. Ondertussen ontwikkelde hij zich als muzikant en na een periode bij The Deadstring Brothers gespeeld te hebben, besloot hij solo te gaan. Met zijn busje als enige dak boven zijn hoofd, maar dat karretje bracht hem wel op het goede spoor. In 2018 speelde hij 250 shows en bracht hij zijn debuutalbum ‘I Want to Believe’ uit, dat hij opnam met Dave Beeman (Pokey LaFarge). Het album is een overtuigende verzameling folk-, americana- en countryliedjes, met een serieuze dosis rock en psychedelica.

Les Filles (NL)
Sluit je ogen en sta weer op dat broeierig dorpsfeest op een plein onder platanen. Of op een terras in Le Panier in Marseille. Of aan de oevers van een kabbelende rivier in de Provence. Of midden op Place De La Republique tussen de razende Renaults en Citroëns. Les Filles brengen beste Franse muziek; van akoestische chansonniers en zomerse zuchtmeisjes tot 80’s synths en hedendaagse hits. Vive La France! Et Vive La Musique Français!