Resultaten
Terug
vr 10 jun 2022

Ontdek de urban wereld morgen op de EMOVES Urban Culture Festival!

EMOVES Urban Culture Festival - 11 juni 2022

Morgen is het dan zo ver! EMOVES schiet morgen uit de startblokken met het Urban Culture Festival. Skateboarding, breakdancing, BMX, graffiti en eigenlijk alles wat hiphop is: zaterdagmiddag 11 juni verenigt de Eindhovense straatcultuur zich weer. Na drie jaar afwezigheid kan het gratis Urban Culture Festival op en rondom het Ketelhuisplein weer op grootschalig niveau plaatsvinden. 

Het festival is niet alleen bedoeld voor alle leeftijden, maar ook voor alle vaardigheden. Er zijn verschillende shows om te bekijken voor geïnteresseerden, workshops voor de liefhebbers en battles voor de fanatiekelingen. Of je nou nog nooit een spuitbus in je handen hebt gehad, of praktisch op een skateboard bent geboren, voor iedereen is er plek. Daarnaast zijn er foodtrucks, kan men genieten van een biertje en komt ijssalon Intelligentia met limited edition urban-smaken! Verschillende locaties op en rondom het Ketelhuisplein zijn open. Zo is er bijvoorbeeld een programma in POPEI, Area51, het Ketelhuis en nog veel meer. Het volledige programma met timetable vind je hier.

Uniek aan dit festival is de samenwerking tussen de vele organisaties en partijen. De kernwaarde van het festival is “giving back: to the community and our city” waarmee Emoves de rijkdom van het urban veld tentoonstelt, en toegankelijk maakt voor jong, oud, hobbyisten, of simpelweg voorbijgangers. Daarnaast werkt het festival samen met de nieuwe urban sports-app van Eindhovense bodem: ‘City Legends’. Deze app is pas in mei gelanceerd en belooft een nieuwe mix te worden tussen Instagram en online-gaming voor Urban Sports, waarin gebruikers online tegen elkaar kunnen strijden met hun straatkunsten en tegelijkertijd geld verdienen.

Vind je dit allemaal tof klinken en denk je dat dit iets voor jou is? Kom dan morgen vanaf 12uur lekker chillen op het Ketelhuisplein. Ben je helemaal enthousiast? Dan is er vanaf 22:30 nog een afterparty te vinden.