Resultaten
Terug
wo 01 mei 2024

Programma Bridge Guitar Festival Compleet!

Het grote aftellen naar BRIDGE Guitar Festival is begonnen. Het programma is compleet en het blokkenschema staat online. Dat schema staat bomvol concerten en andere activiteiten die in en rondom Eindhoven plaatsvinden van 29 mei tot en met 2 juni. Het worden weer vijf dagen ‘everything guitar’ met meer dan 50 gratis concerten in de hele stad tijdens BRIDGE AROUND TOWN, de BRIDGE Guitar Convention in het Muziekgebouw, het Jeugd Gitaarspektakel en 12 ticketed shows in onder meer Effenaar, Klokgebouw, Dynamo en het Muziekgebouw. Zelfs in Helmond en Nuenen organiseert BRIDGE samen met de partners enkele concerten. Het blokkenschema plus alle overige informatie over het festival en de kaartverkoop is te vinden op www.bridgefestival.com

Grote sterren op BRIDGE
Deze tweede editie van BRIDGE pakt nog veelzijdiger uit dan vorig jaar. Zo staan er een paar grote sterren op het programma en zijn er nog meer podia waar je kunt genieten van gitaarmuziek in de meest alomvattende betekenis van het woord. Floor Janssen speelt bijvoorbeeld op zaterdagavond 1 juni haar krachtige mix van pop, klassieke muziek en rock in het Klokgebouw, met als special guest niemand minder dan onze stadsgenoot Anekke van Giersbergen.

Ook bijzonder wordt op zaterdag het optreden van gitarist Gary Lucas, die onder de noemer ‘The Music of Gary Lucas & Jeff Buckley’ zijn samenwerking met deze geweldige zanger eert in de kleine zaal van Muziekgebouw. Een dag later verwelkomt BRIDGE na het spectaculaire concert van Steve Vai vorig jaar, opnieuw het Metropole Orkest. Dit keer speelt het vermaarde orkest samen met vijfvoudig Gramma Award-winnaar Mark Lettieri de groovende stergitarist van Snarky Puppy, wederom in het imposante Muziekgebouw.

In de Effenaar keren de oudgedienden van Dinosaur Jr. terug, wat vast een muur van gitaargeweld wordt, zoals we van gitaarheld j. Mascis en co gewend zijn. Daarnaast verkent het festival de veelzijdigheid van het instrument met een aantal Afrikaanse muzikanten zoals Vieux Farka Touré en Sonah Jobarteh. Laatstgenoemde trapt het festival op woensdag 29 mei af in het Muziekgebouw. In de Effenaar is op hetzelfde moment die eer aan gitaargrootheid Robert Cray. Cray is een begenadigd (blues) rockgitarist, heeft een warme, krachtige zangstem en erg fijne songschrijverscapaciteiten.

Het volledige programma van de ticketed shows vind je hier

Spektakel
Over spektakel gesproken: Op vrijdagavond 31 mei geven 120 jonge gitaristen onder leiding van gitarist en dirigent Peter Constant een concert tijdens het Jeugd Gitaarspektakel in het Muziekgebouw. Een bijzondere ervaring voor het publiek én voor de jonge instrumentalisten zelf.

Gitaarbeurs
Al dat gitaargeweld wakkert ongetwijfeld enorme nieuwsgierigheid aan naar het instrument, de versterkers en de effecten waarmee al die uitlopende klanken worden gemaakt. Tijdens de BRIDGE Guitar Convention op zaterdag 1 juni in het Muziekgebouw kom je als gitaarliefhebber wat dit betreft helemaal aan je trekken. Tijdens de beurs zijn er meer dan 70 merken vertegenwoordigd die hun mooiste gear  meenemen en uitstallen. Dit is dé plek om alle gitaartrends en ontwikkelingen op te pikken. Ondertussen kun je je kennis over de gitaar verbreden met workshops van onder andere akoestische gitaarheld Jon Gomm en de Italiaanse vitruoos Matteo Mancuso. En vergeet vooral niet om de allereerste live-uitreiking van de Gitarist Poll Awards bij te wonen, om 13”45 uur in M. Tickets voor de beurs zijn zowel via Ticketmaster als Muziekgebouw te koop. Bezoekers van één of meerdere betaalde concerten van BRIDGE, hebben automatisch gratis toegang tot de Convention.

BRIDGE AROUND TOWN
Matteo Mancuso is ook een van de meer dan 50 artiesten en bands die je gratis kunt bewonderen op tal van podia in de stad tijdens BRIDGE AROUND TOWN. Mancuso geldt als de absolute gitaarrevelatie van het moment en speelt op zaterdag 1 juni op het Wilhelminaplein in Eindhoven. Ook de dag ervoor en erna beloven één groot feest voor muziekliefhebbers te worden. Van fuzzy spacerock (Acid Mothers Temple), het inventieve Jean Paul Groove, tot rauwe bluesrock (Black Bottle Riot), Bombino, de cultheld uit de Afrikaanse woestijn, jazz van het hoogste niveau (Jesse van Ruller) en meer, zo ontzettend veel meer. Zoals we eerder schreven: BRIDGE Guitar Festival pakt nóg groter en nog veelzijdiger uit dan de succesvolle eerste editie. Werp tijdens het aftellen naar het festival vooral hier een blik op het programma, zodat je jouw krenten uit de pap alvast op een rij kunt zetten.

5 DAYS OF EVERYTHING GUITAR
Middels het imposante festivalprogramma verbindt BRIDGE 360 graden rond, waarbij werkelijk álles in het teken staat van dat machtig mooie instrument: de gitaar. Onder de pijlers innovatie, educatie, participatie, inclusie en natuurlijk via de grote gezamenlijke liefhebberij van de gitaar, verbinden we de hele Brainportregio, mét elkaar en vóór elkaar. Met andere woorden: we slaan van 29 mei tot en met 2 juni 2024 wederom één brug, met gitaarmuziek als solide verbindend bouwmateriaal.

Hou tijdens het festival onze social media  in de gaten voor alle updates.