Resultaten
Terug
di 06 mrt 2018

10 augustus: UB40 & Madness live op Strijp-S

Vrijdag 10 augustus staat Strijp-S weer in het teken van een muzikaal avondvullend outdoor programma met Madness + UB40.

De legendarische Britse band Madness staat bekend om de aanstekelijke ska, reggae en new wave hits als 'Embarrassment’, 'Baggy Trousers’, 'It Must Be Love’ en 'Our House’. UB40 zorgt voor een feest voor liefhebbers van poppy reggae. Ze verkochten meer dan 70 miljoen albums en ontelbare exemplaren van 'Red Red Wine’, 'Can't Help Falling in Love’ en ’I Got You Babe’. 

Madness bracht ruim 30 singles uit en in 2009 verraste Madness met de uitstekende comebackplaat The Liberty Of Norton Folgate, opgevolgd door Oui Oui Si Si Ja Ja Da Da (2012) en onlangs nog Can’t Touch Us Now (2016). De band kan nog steeds rekenen op zeer positieve recensies met betrekking tot hun live-shows, want ze weten ieder optreden om te toveren tot een ongekend feestje waarbij de Britten nog steeds garant staan voor 'the nuttiest sound around’!

UB40 haalde maar liefst tweeëndertig keer de Nederlandse top-40, waarvan vijf keer de eerste plaats. De energieke optredens van de Engelse succesband, die steevast snel zijn uitverkocht, zijn 'a trip down memory lane’.  Na diverse uitverkochte, succesvolle shows en festivaloptredens in 2015, 2016 en 2017 heeft de formatie de smaak te pakken en heeft het werk van UB40 nog niets aan glans heeft verloren.

Qua succes hebben Madness en UB40 iets gemeen, ze hebben beide exact 214 weken in de Britse top 40 doorgebracht, en delen hierdoor het record voor het doorbrengen van de meeste weken in de Britse top 40 in de jaren 80. Het concert op Strijp-S wordt aangevuld met twee special guests die op een later moment bekend worden gemaakt.

De kaartverkoop start vrijdag 9 maart om 11:00 uur via Ticketmaster.