Resultaten
Terug
di 19 mrt 2019

Wereld Kampioenschap Longboarden in Nederland

Op 20 en 21 april vindt voor de zevende maal het wereldkampioenschap Longboarden (skate) ‘So.. You Can Longboard Dance?’ plaats in het Klokgebouw op Strijp-S te Eindhoven.

De top, afkomstig uit alle delen van de wereld, van Korea tot Brazilië, van de VS tot Australië, strijdt om de wereldtitel, binnen deze nog steeds sterk in populariteit groeiende sport.

Longboarders zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Voor sommigen als het ideale vervoermiddel, anderen cruisen met (een nieuwe groep) vrienden, longboarden omdat het er cool uit ziet, het helpt surf skills te verbeteren of om op een leuke manier wat extra beweging te krijgen.

Er zijn er die met 100 km per uur van een berg af gaan en sommigen verheffen het longboarden bijna tot een kunst vorm. Longboard ‘dancing’ en ‘freestyle’ is waar het binnen dit evenement om draait. Het niveau wat heden ten dagen wordt bereikt is zo spectaculair dat zelfs niet longboarders gefascineerd uren staan te kijken. Binnen longboard dance draait het om flow, creativiteit, combinaties, snelheid, stijl en de moeilijkheids graad.  De ‘runs’ zijn steeds 1 tot 1,5 minuut.

Voor degenen die geinspireerd worden om het zelf te proberen zijn er gratis longboard lessen. En voor degenen die al kunnen longboarden is er naast het event een enorme ‘free skate area’ met obstakels.

De wedstrijden zijn voor een breed scala aan longboarders. Zo zijn er de ‘groms’ waar de jongste longboarders t/m 14 jaar laten zien dat zij de toekomst zijn. Naast de ‘Open’ en ‘Women’ competities voor de gesponsorde pro’s is er ook een competitie voor de ‘non sponsored’ riders. De besten hiervan worden door longboard merken gescout en kunnen komend jaar doorstromen naar de ’sponsored’ pro klasse. De hippy jump competitie is altijd spannend omdat er dicht tegen het wereldrecord wordt aangezeten. In 2013 werd dit record zelfs verbroken tijdens het evenement.

Ook ‘Best Trick’ en ‘G-Turn’ is adembenemend spannend. Gaat een spectaculaire trick op het ‘moment supreme’ lukken?

Het evenement is kortom voor iedereen. Het wordt als ‘must go to’ evenement gezien voor longboard liefhebbers, Alle pro’s zijn aanwezig om deel te nemen. Maar ook nieuwsgierigen, ouders met kinderen, mensen die een dagje uit willen en eenieder die regelmatig of een enkele keer op een longboard heeft gestaan of dat eens willen proberen kunnen hun hart ophalen. In alle hallen van het Klokgebouw wordt geskate en de sfeer is gemoedelijk en gezellig. Zeker de moeite waard om een paasweekend door te brengen


Het evenement wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Eindhoven, Klokgebouw Eindhoven en vele longboard gerelateerde merken.
Voor meer informatie: www.sycld.nl

‘So.. You Can Longboard Dance?’ wordt georganiseerd door Flow Provider
20 en 21 april 2018 Klokgebouw Eindhoven, Nederland
Entree gratis, dagelijks van 12.00 uur - 21.00 uur

Deelname en aanwezigheid op eigen risico
Helm verplicht