Resultaten
Terug
do 08 sep

Dutch Chili Fest, het heetste festival van Nederland

Dutch Chili Fest in het Klokgebouw is het enige Nederlandse festival dat geheel in het teken van de chilipeper staat en kent sinds de eerste editie in 2012 een sterke groei. Zaterdag 10 september vindt alweer de vijfde plaats.

De eerste editie in 2012 trok Dutch Chili Fest 3.000 bezoekers, in 2015 waren dat er 6.500. De organisatie hoopt deze stijgende lijn in 2016 voort te kunnen zetten. Nieuw dit jaar is dat de organisatie een extra dimensie aan het programma heeft toegevoegd onder de vlag van VERS, een Brabant-breed evenement dat alles wat Brabant aan voedsel te bieden heeft onderzoekt, verdiept en etaleert.

Het programma
Dutch Chili Fest kent een divers programma. Op de markt bieden zowel professionals als amateurs producten met chilipepers aan en is er een ruilbeurs waar peperzaden uitgeruild kunnen worden. Bezoekers kunnen deelnemen aan en toeschouwer zijn van een heetste hamburger wedstrijd en een sambal en hot sauce contest. Een tentoonstelling informeert het publiek over de chilipeper in de breedste zin van het woord en er wordt informatie verstrekt over het kweken van pepers. Met VERS wordt daarbij speciale aandacht geschonken aan home farming en hoe leuk, leerzaam en lekker het is om op een verantwoorde manier je eigen eten te telen en te bereiden. Diverse cateraars serveren eten, waarbij de bbq corner een prominente plek inneemt. Bands en DJ’s verzorgen de muzikale omlijsting. De deuren gaan open om 12.00 u, om 20.00 u is het programma ten einde.

Info
Datum: 10 september
Tijd: 12.00 uur – 20.00 uur
Tickets: Gratis entree
Meer info: www.dutchchilifest.nl