Resultaten
Terug
ma 18 apr

Klokgebouw viert de toekomst

Op 14 mei kunnen Eindhovenaren in het Klokgebouw terecht voor een bijzondere culturele line-up van 14.00 uur ‘s avonds tot 04.00 uur ’s nachts. De Eindhovense cultuurwereld slaat hun handen ineen voor een programma met het DNA van de stad.

Van intiem en uitbundig, verwondering en herkenning, ritme en ontregeling en van vroeger en later. Met het verleden als munitie vieren ze samen met jou in het Klokgebouw de toekomst. Deze bijzondere Philipslocatie verandert in een plek waar je kunt zien en proeven, dansen en spelen, ontdekken en ontmoeten.

Aan het programma wordt nog gewerkt, hier is vast een tipje van de sluier. Hou voor updates de Facebook page in de gaten!

Musée Manger (18.00 – 20.00 uur)

Young Art Crowd, het collectief jonge kunstliefhebbers binnen het Van Abbemuseum, is de organisator van diverse succesvolle en uitverkochte club-nights in het Van Abbemuseum. YAC gaat 14 mei buiten de deur en nodigt uit om te eten, te kijken en te praten.

Food line-up (18.00 – 24.00)

Met een dwarsdoorsnede van keukens is er geen plek voor honger en dorst tijdens Klokgebouw viert de Toekomst. Een schare aan Eindhoven mobiele restaurant slaat hun kamp op om te bakken, tappen, grillen, snijden en te schenken.

Our robot (18.00 – 20.00 uur)

Het Van Abbemuseum neemt haar favoriete “medewerker”, de robot, mee om het interactief kijken naar kunst te introduceren, door een live-verbinding tussen Van Abbe en het Klokgebouw. Je kunt de robot besturen en op deze manier door het museum dwalen, lang nadat het al gesloten is.

Philicorda Podium (20.00 – 24.00)

Hal D van het Klokgebouw staat onder meer in het teken van het Philicorda orgel, een elektronisch (huis-tuin-en-keuken) orgel, ontworpen en gebouwd door Philips. Op het door de Effenaar geprogrammeerde Philicorda Podium spelen dan ook uitsluitend artiesten die dit instrument nog steeds gebruiken zoals de éénmansformatie DODDEN (The Green Hornet) en trio zZz. Meer namen volgen.

Dick Raaijmakers Muzieklab (20.00 – 04.00 uur)

Dit Muzieklab is een tribute aan Dick Raaijmakers, de vorig jaar overleden pionier van de electronische muziek. Raaijmakers, ook wel bekend als Kid Baltan, werkte in het eerste Natlab van Philips waar hij experimenteerde met electronica, verlicht door het futurisme. Geïnspireerd door de muziek van Raaijmakers en met apparatuur van Philips en ander analoog equipment gaan jonge muzikanten in diverse combinaties met elkaar 'jammen' en her-interpreteren de muziek van Kid Baltan.

Dance Night (24.00 – 04.00 uur)

We gaan fast-forward van de electronica van Philicorda naar de electronica van nu en morgen. STRP host een dance-party met nationale en internationale DJ's: van toegankelijke sets tot broken beats tot hiphop tot grime.

Programma wordt mogelijk gemaakt door: STRP Festival, Effenaar, Bureau Zwaardvis, Van Abbemuseum, Klokgebouw, VPRO Medialab, DIT is Eindhoven, Design Academy, TU/e, Philips Koor, Philips Harmonie, en meer.

Meer info via Facebook