Resultaten
Terug
do 10 okt 2019

Manifestations 2019 - Superpowers to the People!

Lekker je billen wassen tijdens Dutch Design Week? Dat kan bij Manifestations, een spraakmakende expositie over de menselijke kant van technologie

Van 19 t/m 27 oktober staat de negende verdieping van het Eindhovense Veemgebouw in teken van Manifestations 2019, een interactieve tentoonstelling met tientallen kunstenaars, over de (mis)match tussen mens en technologie. Actuele thema’s en hedendaagse vraagstukken worden nauwkeurig onderzocht op spectaculaire wijze, met de vraag hoe technologie kan bijdragen aan een socialere wereld. Niets is te gek en de mogelijkheden oneindig, als het gaat over de vormgeving van lichaam, aarde en geest. Wat brengt de toekomst?

Als onderdeel van de Dutch Design Week, mixt Manifestations Art, Tech & Fun, in de vorm van een expositie, performances, meet-ups en kinderworkshops. Deze vierde editie biedt plek aan meer dan 50 kunstenaars en draagt het thema ‘Superpower to the people’. Technologie geeft de mensheid superkrachten en wij laten de dilemma’s zien die daarbij komen kijken, evenals de mensvriendelijke opties: een presentatie van superkrachten die in jouw voordeel werken, met o.a. robotica, (bio-)design, E-fashion en wearables. De werken zijn afkomstig van veelal jonge, recent afgestudeerde kunstenaars die de spannende wisselwerking tussen mens en technologie in verrassend daglicht zetten.

Talent van de toekomst
Manifestations zet jou niet alleen oog in oog met de fascinerende ontwikkeling van technologie, ook maak je kennis met kunstenaars van de toekomst. Curator Viola van Alphen selecteert uit haar database van meer dan 5.000 talenten en introduceert elk jaar een veelbelovende selectie. In het Veemgebouw ontdek je deze pioniers als eerste, terwijl de innige relatie tussen mens en technologie opbloeit of juist volledig escaleert. Oud-exposanten vinden hun plek in grote internationale tentoonstellingen en museumcollecties, Manifestations is een springplank en biedt ook dit jaar ongekend talent en absolute hoogtepunten.

Met de billen bloot
Iedere jaar plakt de organisatie een stukje extra beleving aan het evenement. Zo reed je vorig jaar op een scootmobiel door de expo en dit jaar gaat iedereen met de billen bloot. Tijdens Manifestations heb je namelijk de mogelijkheid om het Geberit AquaClean Mera toilet te testen; van Turboflush tot Whirlspray, jij gaat daar helemaal high tech de wc. Dit wordt een avontuur om nooit te vergeten. Want zeg nou zelf, eigenlijk is dat saaie toiletpapier toch hopeloos ouderwets?

Van Russische roulette tot cyborgs en Virtual Reality
Bezoek post-apocalyptische werelden, leer over Artificial Intelligence en Virtual Reality. speel Russische roulette met voedsel allergie, ervaar lichttherapie die helpt tegen burn-out’s, aanschouw mode van gerecyclede petflessen, cyborg sculpturen en de paraplu van de toekomst. Manifestations is een reis naar de toekomst, langs ‘onwerkelijke’ technologische werkelijkheden en als je een stukje door scrollt naar beneden, dan zie je dat we alvast een aantal werken en kunstenaars voor je hebben uitgelicht.

Bezoek de website voor een volledig overzicht van het programma, alle kunstenaars en speciale events: www.manifestations.nl