Resultaten
Terug
do 10 mei 2018

Roadtrip la Bohème

Roadtrip la Bohème Live

Club Classique presenteert een unieke voorstelling waarin beelden uit de gloednieuwe YouTube-serie Roadtrip la Bohème over operacomponist Giacomo Puccini gecombineerd worden met livemuziek. Luister naar de mooiste aria’s, maak kennis met Italiaanse kamermuziek en laat u meeslepen door de prachtige filmbeelden.
Deze zomer toert Club Classique met een muzikale roadtrip door het land, met op 2 juni het Ketelhuisplein om 20:00 in Eindhoven!

Het strijkkwartet van Club Classique wordt vergezeld door een opkomende ster in operaland: sopraan Jeannette van Schaik. Op het programma’s niet alleen aria’s van Puccini maar ook een deel uit het strijkkwartet van Guiseppe Verdi en het strijkkwartet Crisantemi dat Puccini op één avond componeerde.

Afgelopen zomer reisde Club Classique mee naar Italië, waar filmmaker Gijs Besseling, tijdens een roadtrip met een camper door Italië, een serie opnam over de Italiaanse Maestro. In negen afleveringen wordt verteld over het avontuurlijke leven van Puccini. Aan het meer van Massaciuccoli, vlakbij zijn lievelingshuis, spelen de musici van Club Classique op film zijn strijkkwartet Crisantemi. Ook zijn we getuige van het laatste interview met Simonetta Puccini, kleindochter en laatste nazaat op de stamboom van de familie Puccini, die enkele maanden na de filmopnames kwam te overlijden. De hoofdpersonen in de documentaire, cellist Leonard Besseling en journaliste Nina Schuttert, maken in een camper een rondreis langs plaatsen die leven en werk van Puccini markeren. We zien fragmenten uit vier van zijn bekendste opera’s, die door de filmcrew geregistreerd werden tijdens het Puccini Festival in Torre del Lago. Verder leidt de zoektocht hen naar Lucca, Viareggio en uiteindelijk de eeuwige stad Rome.

Volg de serie Roadtrip la Bohème vanaf 25 april online via www.youtube.com/24classics
Gedurende negen weken zal er op dat kanaal wekelijks een nieuwe aflevering verschijnen. 
Zie voor meer informatie over het project: www.roadtriplaboheme.com
En voor meer informatie over Club Classique: www.clubclassique.nl

Roadtrip la Bohème Live wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21 en de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.